Άρθρο Localit 04 Δεκεμβρίου, 2019

Προσωρινή λύση για τη λειτουργία του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισσάμου

 Σε απογευματινή βάρδια και σε κτίρια των γυμνασίων της περιοχής θα λειτουργήσουν τα λύκεια της Κισσάμου που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό της 27ης Νοεμβρίου

 Σε απογευματινή βάρδια σε κτίρια των γυμνασίων της περιοχής θα λειτουργήσουν προσωρινά -και τουλάχιστον έως και την περίοδο των Χριστουγέννων- το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο Κισσάμου, τα κτίρια των οποίων «επιβαρύνθηκαν από τη σεισμική δόνηση 6.1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στις 27 Νοεμβρίου.

   Χθες, ο δήμος Κισσάμου έκανε γνωστό ότι αναστέλλει τη λειτουργία των δύο σχολείων, καθώς μετά την αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών κρίθηκε ότι τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα δύο σχολεία χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις.

   Η απόφαση για λειτουργία του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ σε απογευματινή βάρδια, λήφθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Όπως αποφασίστηκε τα μαθήματα του ΕΠΑΛ Κισσάμου θα γίνονται απόγευμα στο 1ο Γυμνάσιο Κισσάμου και τα εργαστήριά του στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης στον Ταυρωνίτη, ενώ τα μαθήματα του ΓΕΛ θα πραγματοποιούνται τις απογευματινές στο 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου.

   Σε δεύτερη φάση και μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στα δυο σχολικά συγκροτήματα εξετάζεται και η χρήση προκατασκευασμένων αιθουσών – κοντέινερ.

   Το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στα δύο σχολεία αναμένεται να τεθεί επί τάπητος αύριο Πέμπτη στην Αθήνα, καθώς με παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη συγκαλείται σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας με την συμμετοχή της αρμόδιας υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, μηχανικών της ΑΕ «Κτιριακές Υποδομές », καθώς και του δήμου Κισσάμου.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…