Άρθρο Localit 24 Ιανουαρίου, 2013

Προσφυγές, κωλυσιεργίες και επαπειλούμενα πρόστιμα για αποχετευτικά έργα στην Αν. Αττική

apoxeteysiΣε μείζον πρόβλημα για την Ανατολική Αττική εξελίσσεται το θέμα της επεξεργασίας των λυμάτων. Κωλυσιεργία υπευθύνων και δικαστικές προσφυγές έχουν μπλοκάρει την κατασκευή έργων στους δήμους της περιοχής, αν και από το 2000 θα έπρεπε βάσει Κοινοτικής Οδηγίας όλες οι πόλεις άνω των 15.000 κατοίκων να διαθέτουν αποχετευτικό σύστημα. 

Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η κατασκευή του έργου επεξεργασίας λυμάτων στην περιοχή του Κορωπίου – Παιανίας, προϋπολογισμού 112 εκ. ευρώ για την οποία έχουν κατατεθεί στο Συμβούλιο Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο 29 Αιτήσεις Ακυρώσεως, Αιτήσεις Αναστολής και Αιτήσεις Ασφαλιστικών μέτρων από όλους τους Διαγωνιζόμενους, φορείς, κατοίκους και Δήμους της περιοχής.

Μάλιστα, με αφορμή μια νέα προσφυγή 22 κατοίκων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός επισκέφθηκε τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας,  Κ.  Μενουδάκο, ενώ ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς Κομμάτων σχετικά με τις εμπλοκές στην κατασκευή του έργου, αποστέλλοντάς τους τα στοιχεία αναφορικά με τις προσφυγές .

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο έργο, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από χρήματα του ΕΣΠΑ, και σύμφωνα με την Περιφέρεια, εκτιμάται πως  θα δώσει οριστική λύση στο περιβαλλοντικό πρόβλημα των ακαθάρτων ολόκληρης της περιοχής, που επιβαρύνεται για πολλές δεκαετίες από την ανεξέλεγκτη διάθεση των λυμάτων, και παράλληλα θα εξαλείψει οριστικά τον κίνδυνο για επιβολή αυστηρών προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπενθυμίζεται πως οι Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιέζουν για την υπογραφή της Σύμβασης, προκειμένου να μη χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στ. Αγγελούδης για ανάπλαση ΔΕΘ: Δεν γίνεται κάθε οκτώ μήνες Υπερταμείο και Κεντρική Διοίκηση να αυξάνουν με μεγάλη ευκολία το κόστος ανάπλασης

Σε θέματα της επικαιρότητας, όπως η ανάπλαση της ΔΕΘ και τα συλλαλητήρια για τα 57…

Ρεπορτάζ 10 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το 5G ξαναγράφει τους κανόνες της ζωής στις πόλεις διεθνώς

Επενδύσεις τρισεκατομμυρίων – Η περίπτωση του Ελληνικού Μέχρι το 2050, σχεδόν το 70% του παγκόσμιου…

Ρεπορτάζ 07 Μαρτίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ -Έκπτωτη η δήμαρχος Κασσάνδρας – Τι λέει η ίδια και τα επόμενα νομικά βήματα

Την πειθαρχική ποινή της έκπτωσης από το αξίωμα της δημάρχου Κασσάνδρας Αναστασίας Χαλκιά, γνωμοδότησε το…