Άρθρο Localit 31 Μαρτίου, 2022

Προσεισμικό έλεγχο σχολικών και δημόσιων κτιρίων ζητά η ΠΕΔ Κρήτης

Την αντισεισμική θωράκιση σχολικών συγκροτημάτων και  λοιπών Δημοσίων κτιριακών υποδομών και την άμεση ένταξη τους στην πρώτη φάση του μακροσκοπικού ελέγχου του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης ζητά η ΠΕΔ Κρήτης.

Ειδικότερα με επιστολή του προέδρου Γιάννη Κουράκη και του γραμματέα Γιάννη Μαλανδράκη προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα τονίζουν πως αποτελεί προτεραιότητα η αντισεισμική θωράκιση σχολικών συγκροτημάτων και λοιπών δημόσιων κτιριακών υποδομών και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και η χρηματοδότηση των αντίστοιχων δράσεων από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

«Λόγω της  ιδιαιτερότητας των συνθηκών στην Κρήτη αλλά  και των τελευταίων αλλεπάλληλων σεισμικών γεγονότων, παρακαλούμε να εγκριθούν στο σύνολό τους οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους Δήμους της Κρήτης για την αντισεισμική προστασία των κτιρίων αλλά και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Τονίζουμε ότι πρέπει να γίνει άμεσα ένταξη της πρώτης φάση του μακροσκοπικού ελέγχου, με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη πρόσκληση έχει 3 φάσεις» τονίζουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…