Άρθρο Localit 24 Ιουλίου, 2018

Προληπτική εκκένωση τριών οικισμών του Λουτρακίου και κατασκήνωσης στο Αλεποχώρι- Σε πλήρη εξέλιξη οι πυρκαγιές στα μέτωπα Κινέτας και Καλλιτεχνούπολης

Σε προληπτική εκκένωση των οικισμών Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι, στο Λουτράκι, καθώς και κατασκήνωσης στο Αλεποχώρι, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, προχωρούν οι τοπικές Αρχές.

Τόσο η πυρκαγιά στο μέτωπο της Κινέτας όσο και σε αυτό της Καλλιτεχνούπολης Αττικής, παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη, ενώ το θετικό στις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ότι έχουν κοπάσει πλέον οι δυνατοί άνεμοι, που σε κάποια στιγμή χθες έφτασαν στα 9 μποφόρ.

Στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες, 4 εθελοντικά οχήματα, 9 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου και Βάρης – Βουλιαγμένης, ενώ από πλευράς εναέριων μέσων συμμετέχουν 9 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Στην άλλη μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Καλλιτεχνούπολη του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Αττικής, συμμετέχουν για την κατάσβεσή της 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα με 25 εθελοντές, 23 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος επιχειρούν αυτή την ώρα δύο αεροσκάφη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Συγχαρητήριο μήνυμα για τη βράβευση του Μόσχου Μορφακίδη-Φυλακτού

Ο Δήμος Δράμας εκφράζειτα θερμά του συγχαρητήρια προς τον διακεκριμένο Δραμινό πανεπιστημιακό και νεοελληνιστή Μόσχο…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…