Άρθρο Localit 19 Ιουνίου, 2017

Προκήρυξη δράσης για υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας και συντήρησης στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου

Πρόσκληση με τίτλο«Παροχή υπηρεσιών σίτισης, καθαριότητας και συντήρησης στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου» δημοσίευσαν σήμερα το υπουργείο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, και άλλων πόρων (ΕΥΣΥΔ ΤΑΜΕΤΕΑΑΠ).

Η προκηρυσσόμενη δράση, προϋπολογισμού 45.000.000 ευρώ, αφορά στη χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020 της παροχής υπηρεσιών σίτισης, καθαριότητας και συντήρησης των εγκαταστάσεων και υποδομών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ήτοι Λέσβο, Σάμο, Κω, Λέρο, Χίο, καθώς και της κάλυψης των λειτουργικών εξόδων τους (δαπάνες ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης, τηλεπικοινωνίες, ταχυδρομικά έξοδα κ.λπ.). Επιπλέον, η δράση αφορά στην προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης και τη διανομή τους στους φιλοξενούμενους των συγκεκριμένων ΚΥΤ.

Η πρόσκληση απευθύνεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συγκεκριμένα στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης και στη Διεύθυνση Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων.

Μέσω της δράσης επιδιώκεται η άμεση κάλυψη των βασικών αναγκών των προσφύγων που στεγάζονται στα ΚΥΤ και η απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών σε αυτά. Το υπουργείο Οικονομίας σημειώνει ότι «ανταποκρινόμενο με σεβασμό και συνέπεια στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, εξασφαλίζει την απαιτούμενη χρηματοδότηση για τη λειτουργία των εν λόγω Κέντρων».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσκληση βρίσκονται στην ιστοσελίδα της ΕΥΣΥΔ ΤΑΜΕΤΕΑΑΠ  www.amifisf.gr

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…