Άρθρο Localit 19 Σεπτεμβρίου, 2014

Προκαταρκτική έρευνα μετά τις δηλώσεις Ρακιντζή για μεθοδευμένη παραγραφή αδικημάτων

ΡακιντζήςH Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, παρήγγειλε στον αντιεσαγγελέα του ΑΠ, Δημήτρη Δασούλα, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για όσα ανέφερε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, στα μέλη της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής, περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, περί τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων, που απαλλάσσονται με βουλεύματα αντί να παραπέμπονται στο ακροατήριο.

Συγκεκριμένα, η κ. Κουτζαμάνη ζητεί από τον συνάδελφό της να διερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας, από δικαστικούς ή εισαγγελικούς λειτουργούς.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά το παρελθόν, μετά από ανάλογες δηλώσεις του κ. Ρακιντζή, ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, είχε διατάξει ανάλογη προκαταρκτική έρευνα η οποία τέθηκε στο αρχείο, καθώς δεν κατονόμασε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης συγκεκριμένα πρόσωπα ή δεν προσκόμισε τα αναγκαία στοιχεία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…