Άρθρο Localit 01 Ιουνίου, 2022

Πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου και έργα αποκατάστασης κτιρίων Δήμου Παπάγου – Χολαργού

Ένα πρόγραμμα προσεισμικού ελέγχου και υλοποίησης έργων αποκατάστασης δημοτικών κτιρίων και υποδομών θα υλοποιηθεί στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Στόχος είναι η αντισεισμική θωράκιση κρίσιμων υποδομών της πόλης και συνακόλουθα η προστασία των πολιτών.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τρεις σημαντικές δράσεις:

Δράση Πρώτη: Εκπόνηση προγράμματος πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου σε 23 υποδομές. Ο έλεγχος αφορά κυρίως σε σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις. Τα πορίσματα θα υποβληθούν στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας προκειμένου να εκτιμηθεί αν απαιτείται περαιτέρω έλεγχος ή ακόμη και συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Δράση Δεύτερη: Εργασίες στατικής ενίσχυσης του 1ου παιδικού σταθμού Χολαργού. Στόχος του έργου είναι η επίτευξη της στατικής ακαμψίας και η περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας του κτιρίου. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, όπως εγκατάσταση θερμοπρόσοψης, αντικατάσταση κουφωμάτων και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων θέρμανσης και ύδρευσης. Επίσης, με στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας του κτιρίου, προβλέπεται η τοποθέτηση ανελκυστήρα για την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.

O παιδικός σταθμός θα παραμείνει κλειστός από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως την ολοκλήρωση των εργασιών και τα παιδιά θα μετακινηθούν σε άλλους σταθμούς του Δήμου.

Δράση Τρίτη: Στατική ενίσχυση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΕΑΚ) Παπάγου, το οποίο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘80. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργασίες σεισμικής θωράκισης σύμφωνα με τους νεότερους κανονισμούς σκυροδέματος. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ενίσχυση της οροφής του κτιρίου και θα ξεκινήσει περίπου στα μέσα Ιουνίου.

Το σύνολο των έργων έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» με τη χρηματοδότηση να ανέρχεται στο ποσό των 638.401,85 ευρώ.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Αθήνα επικεφαλής των “Πόλεων-Πρωταθλητριών” στις δράσεις ενάντια στην ακραία ζέστη

Διαδικτυακή διεθνής σύσκεψη  των δημάρχων των «Πόλεων-Πρωταθλητριών» πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 12 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του…

Ενδιαφέρουν 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών υλοποιείται για πρώτη φορά σε όλο τον Πειραιά

H εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών Πειραιά υπεγράφη χθες, από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον…

Ενδιαφέρουν 12 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαρούσι: Διαγωνισμός ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης με θέμα τη χρήση των αντιβιοτικών, για μαθητές του Δήμου

Διαγωνισμός ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης με θέμα τη χρήση των αντιβιοτικών, για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,…