Άρθρο Localit 03 Ιουλίου, 2023

Πρόγραμμα κατάρτισης σε θέματα ενεργειακής μετάβασης και ενεργειακών κοινοτήτων από την περιφέρεια Κρήτης

Πρόγραμμα κατάρτισης σε θέματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση υλοποιεί η περιφέρεια Κρήτης. Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την Τετάρτη, 3 Ιουλίου, προγραμματική σύμβαση μεταξύ της περιφέρειας Κρήτης και της “ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε. – Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης”, για την υλοποίηση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Κρήτης, έχει σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί από επιστήμονες του χώρου της ενέργειας και μέλη της ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ενώ για την οργάνωση των δράσεων θα παρέχεται η τεχνική και διοικητική υποστήριξη της ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.

Οι δράσεις σε ολόκληρο το νησί, περιλαμβάνουν ημερίδες ενημέρωσης σε Δήμους, Συλλόγους, Σχολεία, ομάδες επαγγελματιών διαφόρων ειδικοτήτων, με όφελος για το σύνολο των πολιτών της Κρήτης. Στόχος είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες αξιοποίησης και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα,  τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων και τη συμβολή αυτών στο κοινωνικό σύνολο.  Η πρωτοβουλία αυτή, εκτός από ενημέρωση, θα αποτελέσει κίνητρο για την συνειδητή εμπλοκή του κάθε πολίτη στην ενεργειακή μετάβαση.

Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών από την έναρξή του, ενώ κατά τη διάρκειά του θα αναπτυχθούν ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά εργαλεία με τις πλέον σύγχρονες και παραστατικές μεθόδους ((e-class, video, πειραματικές διατάξεις, 3D-μακέτες, κ.λπ.).

Ο πρόεδρος της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας Χαράλαμπος Γιαννόπουλος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την αμέριστη στήριξή του στο θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων, ενώ στην συνάντηση, παρόντος του προέδρου της ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε. Κώστα Φασουλάκη, εκφράστηκε από όλους η βεβαιότητα για την άρτια υλοποίηση του έργου.

Καθοριστική επίσης για την επίτευξη του σκοπού, υπήρξε η έμπρακτη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ξυλούρη, καθώς και της ειδικής συμβούλου Ερμιόνης Γιαλύτη, ως προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας, την θεσμοθέτηση και έναρξη του έργου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 05 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αν. Σάμου: Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας πρόγραμμα ανταλλαγής…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 03 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου: Οι πολίτες απαντούν για τα προβλήματα μετακίνησης στην πόλη

Ένα έξυπνο ερωτηματολόγιο για τα προβλήματα μετακίνησης στην πόλη διακινεί ο δήμος Ηρακλείου και καλεί…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 02 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για την Ορθολογική Διαχείριση Βιοαποβλήτων διακρίθηκε ο Δήμος Πλατανιά

Για την υλοποίηση του προγράμματος «Διαλογής στην Πηγή» και χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, διακρίθηκε ο  Δήμος…