Άρθρο Localit 14 Δεκεμβρίου, 2021

Πρόγραμμα χρηματοδότησης αναβάθμισης των προσόψεων των κτιρίων από τον Δήμο Αθηναίων και την «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ»

Ένα σημαντικό πρόγραμμα ξεκινά ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ» που αφορά τη χρηματοδότηση της αισθητικής αναβάθμισης των προσόψεων των ιδιωτικών κτιρίων της Αθήνας.

Στο πρόγραμμα «ΠΡΟΣΟΨΗ», όπως ονομάζεται και παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλα τα ιδιωτικά κτίρια εντός του Δήμου Αθηναίων.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος επιδότησης είναι 1.500.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ», Χρόνη Ακριτίδη, που έκανε τη σχετική ενημέρωση, το μέγιστο ποσό επιδότησης ορίζεται στις 6.000 ευρώ ανά κτίριο ενώ για τα διατηρητέα κτίρια το μέγιστο ποσό επιδότησης ορίζεται στις 7.200 ευρώ ανά κτίριο.

Η υποβολή των αιτήσεων και όλες οι σχετικές διαδικασίες τους γίνονται από μηχανικό, που επιλέγει ο ωφελούμενος, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΤΕΕ με απόλυτη διαφάνεια και έλεγχο.

Επίσης, ο μηχανικός που επιλέγει ο ωφελούμενος δεν διεκπεραιώνει απλά τη διαδικασία αλλά παρακολουθεί την υλοποίηση των παρεμβάσεων, μεριμνά για τη λήψη των απαραίτητων αδειών και εγκρίσεων και πιστοποιεί ποσοτικά και ποιοτικά τις εργασίες που εκτελέστηκαν προκειμένου να καταβληθεί η επιχορήγηση.

Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος επιλέξει μηχανικό εγγεγραμμένο στο Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης επιδοτείται η αμοιβή του με το ποσό των 400 ευρώ.

Στόχοι του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός νέου αστικού τοπίου μέσω της ανάπλασης των προσόψεων των κτιρίων, η ενίσχυση της ασφάλειας των κτιρίων, η αύξηση της αξίας τους, η ανάδειξη του κτιριακού πλούτου και η προστασία του δομημένου περιβάλλοντος, αναβαθμίζοντας την εικόνα της πόλης στο κέντρο και τις γειτονιές της.

Επίσης η ενεργοποίηση της αγοράς και η κινητοποίηση ιδιωτικών κεφαλαίων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη με τους 13 περιφερειάρχες: Στο επίκεντρο η πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και τα σχέδια ανάπτυξης

Τους 13 περιφερειάρχες της χώρας υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης των…

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναδρομικές αυξήσεις για 40.000 δημόσιους υπαλλήλους με προσωπική διαφορά από τον Ιούνιο

Αναδρομικές αυξήσεις στους μισθούς τους θα δουν από τον Ιούνιο 40.000 δημόσιο υπάλληλοι που διατηρούν…

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προστασία των ιδιοκτησιών που επί 40 χρόνια βρίσκονταν εντός των ορίων οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων, ζητά το Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Τάσσεται ομόφωνα κατά του ΠΔ και καταθέτει πρόταση κοινωνικά δίκαιη, στη βάση της ανάγκης προστασίας…