Άρθρο Localit 07 Απριλίου, 2022

Προχωρά το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Ελευσίνας

Με τη σύμφωνη γνώμη και έγκριση του Ε.Ο.Τ. προχωρά το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Ελευσίνας.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα, όπως ενημερώνει ο Δήμος, θα επιδιώξει έναν επαναπροσδιορισμένο, με σύγχρονους όρους, πλουραλισμό, μια νέα σύμπραξη όλων των δημιουργικών και αναπτυξιακών δυνάμεων που επιλέγουν και δρουν στην Ελευσίνα και στη Μαγούλα. “Η διαφοροποίηση, η αισθητικοποίηση και ο συμβολισμός κάτω από την ομπρέλα του πολιτισμού, του ανθρώπου που διαβιώνει στην Ελευσίνα και της αειφορίας ευρύτερα, λειτουργούν ως καταλύτες για την ανάπτυξη του τουρισμού”, συμπληρώνει.

Παράλληλα αναφέρει εμφατικά ότι: “Είναι γεγονός, πως το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής έρχεται σε μια περίοδο, που μεγιστοποιούνται οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονοι προορισμοί, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο αβέβαιο περιβάλλον στην μετά covid-19 εποχή, με ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις που επιφέρουν νέα μοντέλα διαχείρισης και καθιστούν τη στρατηγική απαραίτητη για την ανάπτυξη τους”.

Σύμφωνα με το Δήμο, έμφαση θα δοθεί τόσο στην ισόρροπη ανάπτυξη των ενοτήτων της πόλης όσο και στην προσέγγιση της Ελευσίνας και της Μαγούλας ως κεντρικό σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής και των όμορων δήμων.

Τα τελευταία 2 χρόνια, ο Δήμος Ελευσίνας, με τη σύσταση της νέας Αντιδημαρχίας Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων και μέσω των εργασιών της Επιτροπής Τουρισμού, επιχειρεί να επανασυστήσει σε πανελλαδικό αλλά και διεθνές επίπεδο –ενόψει και της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023- την Ελευσίνα & τη Μαγούλα, ως τουριστικούς προορισμούς.

Η ανάδειξη της πόλης και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, η σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό, η τοπική κουλτούρα και η διασύνδεσή της με τη σύγχρονη κοινωνία αποτελούν και τους πυλώνες της τουριστικής στρατηγικής του Δήμου Ελευσίνας, με το πρόγραμμα να ενσωματώνει τους εξής άξονες:

  • Υπηρεσίες εμπειρογνωμοσύνης ως μία μικτή υπηρεσία με στόχο την υποστήριξη και επίβλεψη των δράσεων τουριστικής προβολής του Δήμου Ελευσίνας και διασύνδεσής τους με την Ελευσίνα 2023 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης,
  • Στρατηγικός σχεδιασμός για τη στοχευμένη παρουσία του Δήμου στα έντυπα και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης
  • Διαφήμιση και προώθηση δράσεων
  • Δημιουργία portal για την τουριστική προβολή του Δήμου
  • Προβολή της πόλης σε στρατηγικά σημεία συγκέντρωσης κοινού
  • Συμμετοχή σε εκθέσεις τουριστικού ενδιαφέροντος

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βιοκλιματική ανάπλαση της Συνοικίας των Προσφυγικών του Ταύρου

Μία μεγάλη παρέμβαση για την αναβάθμιση της περιοχής του Ταύρου βρίσκεται σε εξέλιξη. Το έργο…

Βιώσιμες Πόλεις 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέοι υπόγειοι κάδοι στον Δήμο Χαλκιδέων

Υπόγειοι κάδοι εγκαθίστανται από σήμερα Τρίτη, σε περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων, στο πλαίσιο του έργου…

Βιώσιμες Πόλεις 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο χωριστής συλλογής τηγανελαίων στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Στη δημιουργία- για πρώτη φορά – δημοτικού δικτύου χωριστής συλλογής τηγανέλαιων, θα προχωρήσει  ο Δήμος…