Άρθρο Localit 08 Ιουλίου, 2022

Προχωρά το έργο του δικτύου ακαθάρτων στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης

Προχωρά το έργο του δικτύου ακαθάρτων στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης σε εφαρμογή  της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, του ΟΑΕΔ (που πλέον ονομάζεται Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) και της ΕΥΔΑΠ.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, το έργο αφορά στην επέκταση – ανακατασκευή του υπάρχοντος δικτύου ακαθάρτων του Ηλιακού Χωριού από την ΕΥΔΑΠ, ώστε να καταστεί ασφαλής και λειτουργική  και να επιτευχθεί η παραλαβή και συντήρηση του δικτύου αποχέτευσης του οικισμού από την Εταιρεία.

To δευτερεύον δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων που κατασκευάζεται έχει μήκος 1.230 μέτρων, ενώ κατασκεπάζονται επίσης 40 φρεάτια επίσκεψης και 145 συνδέσεις των ακινήτων στο τριτεύον δίκτυο χωρίς χρέωση των ιδιοκτητών. Το συνολικό έργο ύψους 585.000 ευρώ θα χρηματοδοτείται από πόρους του ΟΑΕΔ, ενώ μετά την ολοκλήρωση  της κατασκευής και της περιόδου συντήρησης, η κυριότητα και διαχείριση του δικτύου θα περιέλθει στην ΕΥΔΑΠ.

«Βάσει  της προγραμματικής σύμβασης που υπογράψαμε με την ΕΥΔΑΠ και τον ΟΑΕΔ, παρουσία του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, ένα μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους του Ηλιακού Χωριού οδεύει προς την οριστική λύση του και μάλιστα χωρίς δική τους επιβάρυνση ή επιβάρυνση του Δήμου μας», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής Τάσος Μαυρίδης , σημειώνοντας ότι το πρόβλημα υφίσταται από την κατασκευή του Ηλιακού Χωριού στα τέλη της δεκαετίας του 80.

Επίσης πρόσθεσε ότι « Ως Δήμος όλο το προηγούμενο διάστημα πιέσαμε με κάθε τρόπο και προωθήσαμε τη λύση, που υιοθετήθηκε. Έκτοτε συμμετέχουμε στην επιτροπή παρακολούθησης του έργου, που έχει συσταθεί για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά την κατασκευή. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την υλοποίηση του έργου μέχρι την ολοκλήρωση του με μοναδικό μέλημα την ποιότητα ζωής των πολιτών του Ηλιακού Χωριού.»

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση – διαβούλευση για τη μελέτη αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος των καπναποθηκών στην Καβάλα

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Μελέτη αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος των καπναποθηκών στην Καβάλα», ο…

Ενδιαφέρουν 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Η.Ν. Ψαρών: Πολύ σημαντική αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Βολισσό και Πειραιά

Αναβαθμίζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ηρωικής Νήσου Ψαρών με τη Βολισσό και τον Πειραιά καθώς…

Ενδιαφέρουν 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράταση αιτήσεων έως 2/10 για τις 300 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας ανέργων 30 ετών και άνω στην Αττική

Παρατείνεται, μέχρι την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022, στις 23:59, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για…