Άρθρο Localit 20 Φεβρουαρίου, 2024

Πράσινο Ταμείο: Έως 29 Μαρτίου η υποβολή προτάσεων από τους δήμους για έργα αναπλάσεων

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δήμου Γλυφάδας

Την εκταμίευση 42 εκ. ευρώ το 2023 για έργα αστικής αναζωογόνησης, καθώς και ένταξη ώριμων προτάσεων έργων 50 δήμων χρηματοδότησης 11,6 εκ. ευρώ, ανακοίνωσε το Πράσινο Ταμείο, σημειώνοντας παράλληλα ότι η σχετική πρόσκληση για υποβολή προτάσεων από τους δήμους για έργα αναπλάσεων θα παραμείνει ανοικτή έως τις 29 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσε του Πράσινου Ταμείου σε εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ – Αστική Αναζωογόνηση & λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου», μέσω του οποίου προωθούνται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις με δικαιούχους τους 332 Δήμους της χώρας.

Χώρος Πρασίνου στο Εργοχώρι Δήμου Βέροιας

Πρόκειται για έργα και δράσεις που υλοποιούνται εντός αστικού ιστού με βάση τις αρχές περιβαλλοντικού σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης. Η σχετική πρόσκληση που δημοσιεύτηκε με απόφαση του Δ.Σ. της 22ας Μαρτίου 2023 για τα έτη 2023 – 2024 θα παραμείνει ανοιχτή έως την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, προκειμένου να υποβληθούν προτάσεις αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Πράσινου Ταμείου: https://prasinotameio.gr/

Από προηγούμενες προσκλήσεις αλλά και από την τρέχουσα, το 2023 εντάχθηκαν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ώριμες προτάσεις έργων 50 Δήμων, για τα οποία έργα το Πράσινο Ταμείο θα διαθέσει περίπου 11.600.000€.

Ανάπλαση – αξιοποίηση τμήματος της περιοχής Γράμμου – Φοίνικα Δήμου Κηφισιάς

Να σημειωθεί ότι το έτος 2023 το Πράσινο Ταμείο έχει εκταμιεύσει για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη είτε ολοκληρώθηκαν εντός της περσινής χρονιάς περίπου 42.000.000€.

Οι χρηματοδοτήσεις αφορούν σύνθετες αστικές αναπλάσεις, παρεμβάσεις στον αστικό ιστό και ολοκλήρωση πολεοδομικού σχεδιασμού. Επιπλέον, προάγουν τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των πόλεων, την περιβαλλοντική βελτίωση, τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης μέσω του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Ανάπλαση Παραλιακής Ζώνης Οικισμών Νέας Φώκαιας και Χανιώτης Δήμου Κασσάνδρας

 

*Οι φωτογραφίες είναι  από ενδεικτικά έργα που ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν στους πολίτες το 2023

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για το κύκλωμα εκβιαστών κατέθεσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Μηνυτήρια αναφορά  κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της εκβίασης σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων που…

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας για συνέχιση παροχής αρδευτικού νερού από τον ποταμό ΄Αρδα για τους αγρότες του Έβρου

Σε συνέχεια της διαπραγμάτευσης από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη Βουλγαρία, υπεγράφη η…

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη περιφερειαρχών με Τ. Θεοδωρικάκο και Θ. Λιβάνιο για ακρίβεια, εμπόριο, επιχειρηματικότητα και επενδύσεις

Το ζήτημα της ακρίβειας, θέματα εμπορίου, υποστήριξης της πραγματικής οικονομίας,  της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων …