Άρθρο Localit 29 Ιουλίου, 2015

«Πράσινο φως» για την αποκατάσταση δέκα ΧΑΔΑ

??????????????????????????????????????????????????????Στην περιβαλλοντική αποκατάσταση δέκα Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στις περιοχές των δήμων Λαγκαδά και Βόλβης αναμένεται να προχωρήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά το “πράσινο φως” που δόθηκε από την οικονομική της επιτροπή.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Στάθης Αβραμίδης, τα έργα σχεδιάζεται να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του έτους και ο προϋπολογισμός τους φτάνει τα τρία εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

Με αφορμή το θέμα αυτό, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει ενεργός ΧΑΔΑ αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια και σημειώνει ότι η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ είναι υποχρέωση της χώρας που προκύπτει από τις κοινοτικές οδηγίες.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος Θεοφάνη Παπά, από τους 71 ΧΑΔΑ που υπήρχαν στην Κεντρική Μακεδονία και έκλεισαν, ολοκληρώθηκε η διαδικασία περιβαλλοντικής αποκατάστασης για τους είκοσι.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους 51, σε 18 τα έργα αποκατάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη, για τους 10 δόθηκε το “πράσινο φως” από την οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας (πρόκειται τους δέκα ΧΑΔΑ στους Δήμους Λαγκαδά και Βόλβης), ενώ για τους υπόλοιπους 23 αναμένεται η υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από την Εγνατία Οδό.

Μετά την αποκατάσταση, το επόμενο στάδιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλη Γεράνη, είναι η παράδοση των αποκατεστημένων χώρων στον ΦΟΔΣΑ, ο οποίος αναλαμβάνει τη δημιουργία περιβαλλοντικών πάρκων και επισκέψιμων χώρων, αντίστοιχων με εκείνους που έχουν δημιουργηθεί στο Δερβένι και τους Ταγαράδες.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 24 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επίσκεψη της ΚΕΔΕ στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

Λ. Κυρίζογλου: «Μιλάμε για αλησμόνητες και ποτέ χαμένες πατρίδες» Επίσκεψη στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, στη…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 24 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

Η διασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας και η θεσμική ενίσχυση των Κέντρων Πρόληψης αποτελούν ζήτημα ύψιστης…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 23 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. : Οι Δήμοι βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» για την αποτελεσματική πυροπροστασία σε όλη τη χώρα.

Επιθυμούμε ειλικρινή συνεργασία με την Πολιτεία κι όχι άσκοπες αντιπαραθέσεις.   Με αφορμή την αναφορά…