Άρθρο Localit 24 Ιουλίου, 2015

Πράσινο φως από την ΕΕ για εμβόλιο κατά της ελονοσίας

αντιγριπικό εμβόλιοΤο «πράσινο φως» από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων έλαβε σήμερα το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο κατά της ελονοσίας, με τη σύσταση να χρησιμοποιηθεί για βρέφη στην Αφρική, τα οποία κινδυνεύουν από τη νόσο που προκαλείται από το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού.

Το εμβόλιο RTS,S ή Mosquirix, που θα παρασκευάζει η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline σε συνεργασία με το πρόγραμμα Malaria Vaccine Initiative της διεθνούς μκο PATH, θα είναι το πρώτο εμβόλιο κατά της ελονοσίας το οποίο θα λάβει άδεια κυκλοφορίας στην αγορά και αναμένεται να βοηθήσει στην πρόληψη εκατομμυρίων κρουσμάτων της νόσου στις χώρες που θα το χρησιμοποιήσουν.

Οι συστάσεις για την άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) υιοθετούνται συνήθως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα σε διάστημα περίπου δύο μηνών.

ΑΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ανησυχία για τις ρηγματώσεις στις Βούτες – Ακατάλληλα τέσσερα σπίτια, εκκενώνουν οι κάτοικοι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να  κηρυχθούν σήμερα οι Βούτες Νέα αυτοψία στις Βούτες και…

Ρεπορτάζ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τις ρηγματώσεις στις Βούτες του δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (28-4-2025) οι αυτοψίες στις Βούτες του δήμου Ηρακλείου,…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Μαρινάκης: Σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουμε έναν εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, με ένα γύρο εκλογών

Την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις  αυτοδιοικητικές εκλογές με  εκλογή…