Άρθρο Localit 04 Μαρτίου, 2019

Πολωνία: Η αντιδήμαρχος του δολοφονημένου δημάρχου του Γκντανσκ κέρδισε σαρωτική νίκη στις εκλογές για τον αντικαταστάτη του

H Αλεξάντρα Ντούλκιεβιτς, η πρώην αντιδήμαρχος του δολοφονημένου δημάρχου του Γκντανσκ Πάβελ Αντάμοβιτς, κέρδισε μια σαρωτική νίκη στις εκλογές για τον αντικαταστάτη του στη βόρεια πολωνική πόλη, δείχνουν σήμερα τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Ο φόνος του Αντάμοβιτς, ενός φιλελεύθερου επικριτή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της πολωνικής κυβέρνησης, τον Ιανουάριο στη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης, προκάλεσε κύμα συγκίνησης στη χώρα και συζήτηση για τη ρητορική του μίσους.

Στις 08:00 (ώρα Ελλάδας) η Ντούλκιεβιτς κέρδιζε 82% των ψήφων με συμμετοχή 48,6% σύμφωνα με τον ιστότοπο του Γκντανσκ.

«Είναι μια πολύ καλή συμμετοχή σε ασυνήθιστες και ειδικές εκλογές που κανείς δεν περίμενε», δήλωσε η Ντούλκιεβιτς, σύμφωνα με το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP.

«Πιστεύω ότι τις επτά τελευταίες εβδομάδες ο λαός του Γκντανσκ πέρασε τις εξετάσεις, όχι μόνο ως άνθρωποι, αλλά και ως πολίτες».

Τα μεγάλα πολωνικά πολιτικά κόμματα δεν κατέβασαν υποψηφίους στην εκλογή αυτή, πράγμα που σήμαινε πως η Ντούλκιεβιτς είχε μόνο δύο αντιπάλους — τους ακροδεξιούς υποψηφίους Γκρέγκορ Μπράουν και Μάρεκ Σκίμπα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…