Άρθρο Localit 14 Ιανουαρίου, 2019

Πολωνία: Επίθεση με μαχαίρι κατά του δημάρχου του Γκντανσκ Πάβελ Αντάμοβιτς

Ο δήμαρχος της πόλης του Γκντανσκ Πάβελ Αντάμοβιτς δέχθηκε επίθεση χθες το βράδυ από άγνωστο που τον κτύπησε με μαχαίρι, ανακοίνωσε η αστυνομία, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από πολλά πολωνικά μέσα ενημέρωσης.

Στον δήμαρχο του μεγάλου λιμανιού της Πολωνίας έγινε ανάνηψη στον τόπο της επίθεσης και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του κρίνεται «πολύ σοβαρή».

Ο Πάβελ Αντάμοβιτς, δήμαρχος του Γκντασνκ από το 1998, δέχθηκε την επίθεση κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την συγκέντρωση πόρων υπέρ οργάνωσης που χρηματοδοτεί την αγορά ιατρικού εξοπλισμού παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων, καθώς βρισκόταν στο βήμα.

Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της πόλης, πρόκειται για κάτοικο του Γκντανσκ 27 ετών.

Βίντεο που έχει καταγράψει την επίθεση και αναρτήθηκε στο YouTube, δείχνει έναν άνδρα να ορμά στο βήμα, να επιτίθεται στον δήμαρχο και στην συνέχεια να αρπάζει το μικρόφωνο και να δηλώνει ότι μπήκε στην φυλακή ενώ ήταν αθώος από την προηγούμενη κεντρώα κυβέρνηση της Πλατφόρμας των Πολιτών και ότι βασανίσθηκε.

«Γι΄αυτό πεθαίνει ο Αντάμοβιτς», πρόσθεσε.

Η Πλατφόρμα των Πολιτών υποστήριξε τον Πάβελ Αντάμοβιτς κατά τις δημοτικές εκλογές του 2018.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα και ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον δήμαρχο του Γκντανσκ.

«Παρά τις διαφορές των πολιτικών απόψεων, βρίσκομαι απολύτως στο πλευρό το δικό του του και των συγγενών του, όπως ελπίζω και όλοι οι συμπατριώτες μας. Προσεύχομαι για την υγεία και την ανάρρωσή του», έγραψε στο Twitter ο Αντρέι Ντούντα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…