Άρθρο Localit 21 Οκτωβρίου, 2014

Πολιτική κόντρα για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Μητσοτάκης

Συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του νέου μισθολογίου. Στη σκιά των δηλώσεων στελεχών του ΠΑΣΟΚ για «μονομερείς» ενέργειες του υπουργού, καθώς και του βέτο της Χαρ. Τρικούπη στις σχεδιαζόμενες αλλαγές του νέου μισθολογίου, όπως αυτές δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε την Τρίτη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» πως «ό,τι συζητάμε με την τρόικα έχει συζητηθεί και με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ. Θα έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να είναι πιο προσεκτικό όταν σχολιάζει δημοσιεύματα που μάλιστα δεν απηχούν τις απόψεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα πρέπει «να υπάρχει μια πραγματική διετή δοκιμαστική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπάλληλος θα πληρώνεται λίγο λιγότερο από τον εισαγωγικό μισθό» ενώ επέμεινε στην ανάγκη να περιοριστεί η προσωπική διαφορά, που απέμεινε από τη μη πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, προκειμένου να πληρωθούν περισσότερο οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο.

«Η παρέμβαση θα είναι μισθολογικά ουδέτερη. Ό,τι κόβουμε από κάποιους θα το δίνουμε σε κάποιους άλλους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικό παράδειγμα υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ένα Υπουργείο που παίρνουν 600 ευρώ περισσότερα από ό,τι το προσωπικό υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα υπόλοιπα Υπουργεία.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι εξετάζεται επίσης μερικό ξεπάγωμα μισθολογικών προαγωγών.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…