Άρθρο Localit 16 Φεβρουαρίου, 2015

Ποιες αλλαγές έρχονται στο Δημόσιο

ΔημόσιοΣε ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού με την συμβολή τεχνογνωσίας από ειδικούς από Γαλλία, Δανία και ΗΠΑ, θα προχωρήσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σύμφωνα με δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΥΣ».

Στις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση, περιλαμβάνονται αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων, νέα συστήματα αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων, καθώς και τρία κύματα κινητικότητας για την αξιοποίηση προσωπικού.

Ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Κατρούγκαλος, επιδιώκει να θεσμοθετήσει τις αλλαγές στο κράτος εντός του 2015 με στόχο να αναδείξει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης,

Το πρώτο κύμα κινητικότητας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφορά την επανατοποθέτηση των 3.900 που είναι σε διαθεσιμότητα, το δεύτερο τη σταδιακή τοποθέτηση των 6.000 αδιόριστων του ΑΣΕΠ και το τρίτο (στα τέλη του 2015 ή τις αρχές του 2016), όπου θα καλυφθούν οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό με μετακίνηση προσωπικού από όλο το Δημόσιο.
Ο χαρακτήρας θα είναι κυρίως εθελοντικός πλην των περιπτώσεων που γίνεται μεταφορά αρμοδιοτήτων από τη μία δομή στην άλλη.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης αναμένεται μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Δεν θα περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις, αλλά σταθερά κριτήρια για την αξιολόγηση των υποψηφίων για βαθμολογική ή μισθολογική προαγωγή.
Εξετάζεται, το γαλλικό μοντέλο, βάσει του οποίου επιλέγονται από τον προϊστάμενο οι τρεις καλύτεροι ανά υπηρεσία και κατόπιν οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη διοικητική μονάδα καλούνται να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν την εισήγηση του προϊσταμένου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος στοχεύει να διαμορφώσει ένα άτυπο συμβούλιο «σοφών» για τη δημόσια διοίκηση στο οποίο θα συμμετέχουν προσωπικότητες απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, όπως για παράδειγμα οι πρώην υπουργοί Πρ. Παυλόπουλος και Γ. Σταυρόπουλος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…