Άρθρο Localit 16 Φεβρουαρίου, 2015

Ποιες αλλαγές έρχονται στο Δημόσιο

ΔημόσιοΣε ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού με την συμβολή τεχνογνωσίας από ειδικούς από Γαλλία, Δανία και ΗΠΑ, θα προχωρήσει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σύμφωνα με δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΥΣ».

Στις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση, περιλαμβάνονται αλλαγές στα οργανογράμματα των υπουργείων, νέα συστήματα αξιολόγησης και επιλογής προϊσταμένων, καθώς και τρία κύματα κινητικότητας για την αξιοποίηση προσωπικού.

Ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Κατρούγκαλος, επιδιώκει να θεσμοθετήσει τις αλλαγές στο κράτος εντός του 2015 με στόχο να αναδείξει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης,

Το πρώτο κύμα κινητικότητας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αφορά την επανατοποθέτηση των 3.900 που είναι σε διαθεσιμότητα, το δεύτερο τη σταδιακή τοποθέτηση των 6.000 αδιόριστων του ΑΣΕΠ και το τρίτο (στα τέλη του 2015 ή τις αρχές του 2016), όπου θα καλυφθούν οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό με μετακίνηση προσωπικού από όλο το Δημόσιο.
Ο χαρακτήρας θα είναι κυρίως εθελοντικός πλην των περιπτώσεων που γίνεται μεταφορά αρμοδιοτήτων από τη μία δομή στην άλλη.

Το νέο σύστημα αξιολόγησης αναμένεται μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού. Δεν θα περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις, αλλά σταθερά κριτήρια για την αξιολόγηση των υποψηφίων για βαθμολογική ή μισθολογική προαγωγή.
Εξετάζεται, το γαλλικό μοντέλο, βάσει του οποίου επιλέγονται από τον προϊστάμενο οι τρεις καλύτεροι ανά υπηρεσία και κατόπιν οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη διοικητική μονάδα καλούνται να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν την εισήγηση του προϊσταμένου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος στοχεύει να διαμορφώσει ένα άτυπο συμβούλιο «σοφών» για τη δημόσια διοίκηση στο οποίο θα συμμετέχουν προσωπικότητες απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, όπως για παράδειγμα οι πρώην υπουργοί Πρ. Παυλόπουλος και Γ. Σταυρόπουλος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ευρεία σύσκεψη στον δήμο για τις ρηγματώσεις στις Βούτες

Έκτακτη ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου, με επίκεντρο τις ρηγματώσεις, οι οποίες εντοπίζονται τα…

Ρεπορτάζ 29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιδρύεται Δίκτυο Μεταλλευτικών Πόλεων με τη συμμετοχή οκτώ δήμων

Δίκτυο Δίκτυο Μεταλλευτικών Πόλεων συγκροτούν οκτώ δήμοι της χώρας. Πρόκειται για τους δήμους Αριστοτέλη, Πολυγύρου,…

Ρεπορτάζ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ανησυχία για τις ρηγματώσεις στις Βούτες – Ακατάλληλα τέσσερα σπίτια, εκκενώνουν οι κάτοικοι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να  κηρυχθούν σήμερα οι Βούτες Νέα αυτοψία στις Βούτες και…