Άρθρο Localit 24 Αυγούστου, 2023

Πωγώνι: Εγκρίθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση τριών σχολικών κτιρίων στον Δήμο

Εγκρίθηκε στο 1ο στάδιο η Ενεργειακή Αναβάθμιση τριών σχολικών κτιρίων στο Δήμο Πωγωνίου, μέσω του προγράμματος «ΗΛΕΚΤΡΑ».

Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο Καλπακίου, το Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου και το Γυμνάσιο – Λύκειο Δολιανών. Τα κτίρια επιλέχθηκαν με βάση τη χρήση τους και το κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης σύμφωνα με το Πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ».

Ο προϋπολογισμός της πράξης που εγκρίθηκε ανέρχεται στα 388.758,38€,  ενώ όπως σημειώνει ο Δήμος Πωγωνίου, έχει υποβάλει επίσης ακόμα μία αίτηση προς ένταξη που αφορά σε δημοτικά κτίρια, η έγκριση της οποίας αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Η πρόταση αφορά πέντε δημοτικά κτίρια και συγκεκριμένα: το Δημαρχείο Καλπακίου, το κτίριο της Τεχνικής Υπηρεσίας Καλπακίου, και τα πρώην Δημαρχεία,  Παρακαλάμου,  Δελβινακίου και  Κεφαλοβρύσου.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από πόρους του ιδίου και πόρους προερχόμενους από δανειακή σύμβαση μεταξύ αυτού και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των πιο χρησιμοποιημένων κτιρίων του Δήμου Πωγωνίου μέσω εργασιών που αφορούν κυρίως σε εξωτερική θερμομόνωση κελύφους, αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση του κεντρικού συστήματος θέρμανσης, αναβάθμιση συστήματος φωτισμού και τέλος εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 03 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πετρούπολη: Από το φθινόπωρο ξεκινάει η χωριστή διαλογή βιοαποβλήτων στον Δήμο

Από το ερχόμενο φθινόπωρο, ο Δήμος Πετρούπολης θα τοποθετήσει καφέ κάδους, ώστε να ξεκινήσει η…

Βιώσιμες Πόλεις 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνολογία led σε ακόμη 1696 σώματα οδοφωτισμού στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Νέο έργο αντικατάστασης ηλεκτροφωτισμού με τεχνολογία led ξεκινά στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης, μετά την υπογραφή …

Βιώσιμες Πόλεις 18 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αιγάλεω: Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι καφέ κάδοι στον Δήμο 

Στην εγκατάσταση και λειτουργία καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Αιγάλεω,…