Άρθρο Localit 27 Μαΐου, 2013

ΠΟΕ-ΟΤΑ για την απογραφή Εξπρές και τις απολύσεις

Η τρικομματική κυβέρνηση υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα για 25.000 διαθεσιμότητες και 4.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2013 ζητά από τους Ο.Τ.Α. απογραφή εξπρές των Νομικών Προσώπων μέχρι τις 31 Μαΐου 2013.

Στόχος της συγκυβέρνησης είναι ένα μεγάλο ποσοστό από τον συνολικό αριθμό των απολύσεων και της διαθεσιμότητας να προέλθει από το λεγόμενο «πλεονάζον» προσωπικό στους Ο.Τ.Α.

Με τα νέα οργανογράμματα και τις καταργήσεις των Νομικών Προσώπων των Ο.Τ.Α. σκοπεύουν να εμφανίσουν χιλιάδες συναδέλφους μας ως πλεονάζον προσωπικό για να δικαιολογήσουν έτσι τις μαζικές απολύσεις.

Οι μόνιμοι συνάδελφοι μας που εργάζονται σε αυτά τα Νομικά Πρόσωπα θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας παίρνοντας το 75% των αποδοχών τους για ένα χρόνο, ενώ οι Ι.Δ.Α.Χ. που θα καταργηθεί η θέση τους θα απολυθούν.

Στόχος της τρικομματικής κυβέρνησης είναι μέσω των απολύσεων η απαξίωση και η κατάργηση των Κοινωνικών Δομών των Ο.Τ.Α. που έχουν ενταχθεί σε Νομικά Πρόσωπα και η ιδιωτικοποίησή τους.

Η  Τοπική Αυτοδιοίκηση διαλύεται, το κοινωνικό κράτος αποδομείται, οι αιρετοί άρχοντες απαξιώνονται και μετατρέπονται σε διαχειριστές ανείπωτης μιζέριας χωρίς δυνατότητα  παρέμβασης, ούτε καν άποψης.

Είναι απόλυτη υποχρέωση των αιρετών, ενόψει και του επικείμενου συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. να ορθώσουν επιτέλους το ανάστημά τους, να αφήσουν την παθητική στάση και να υπερασπιστούν το θεσμό και τους δημότες που προστρέχουν στις Κοινωνικές Δομές που κατεξοχήν έχουν ενταχθεί σε Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. των Δήμων (Παιδικοί Σταθμοί, Αθλητισμός, Πολιτισμός, Ωδεία, Κ.Α.Π.Η., Κ.Δ.Α.Π., Βοήθεια στο Σπίτι, κ.λπ.).

Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα απολύσεων-διαθεσιμοτήτων που προωθεί η τρικομματική συγκυβέρνηση.  Η δημιουργία ενός κοινού μετώπου μεταξύ των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., των τοπικών κοινωνιών και των αιρετών είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

        Ο Πρόεδρος                                                                             Ο Γεν. Γραμματέας

 

Θέμης Μπαλασόπουλος                                                                   Γιάννης Τσούνης

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διεθνείς Σχέσεις 20 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΖΗΤΑΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ 49Η ΣΥΝΟΔΟ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (Στρασβούργο, 28-30.10.2025)»
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 20 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2025

Συνεδριάζει την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 11:00 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, στα…

Θεματικά Συνέδρια - Ημερίδες 17 Οκτωβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ Δημήτρη Καφαντάρη στο Διεθνές Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης στα Κύθηρα

Στο Διεθνές Συνέδριο Τουριστικής Ανάπτυξης και Φέρουσας Ικανότητας των Υποδομών που πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Κυθήρων,…