Άρθρο Localit 14 Απριλίου, 2014

Ποδήλατα στο Πανεπιστήμιο Πατρών από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

podilataΜε στόχο την διάδοση και χρησιμοποίηση του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρέδωσε είκοσι ποδήλατα και υλικό στην Πανεπιστημιούπολη.

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πατρών.  Φοιτητές και εργαζόμενοι θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν μέσα στην Πανεπιστημιούπολη αλλά και στα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο, τα ποδήλατα, τόσο για λόγους φυσικής άσκησης και δραστηριότητας, όσο και για την εξυπηρέτηση της μεταφοράς φοιτητών και εργαζομένων στους χώρους της. Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί και θα εποπτεύεται από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο.

«Αξιοποιήσαμε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, την φιλική μετακίνηση. Προσπαθούμε ως Περιφέρεια με κάθε τρόπο να προστατεύσουμε το περιβάλλον και μία ακόμη σημαντική προσπάθεια γίνεται με το έργο «Wander by Bicycle». επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γ. Παναγιωτάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Κατσιφάρα και  επεσήμανε πως πέντε από αυτά τα ποδήλατα θα μεταφερθούν στο Αγρίνιο, στα τμήματα εκεί του Πανεπιστημίου προκειμένου οι φοιτητές να τα χρησιμοποιούν καθημερινά.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απάντηση της ΚΕΔΕ σε δημοσίευμα της εφημερίδας POLITICAL

Σε απάντηση δημοσιεύματός σας της 14ης Ιανουαρίου 2026 με τίτλο «ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά ΚΕΔΕ και Δήμου…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απάντηση της ΚΕΔΕ σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ και του patris.gr

Σε απάντηση δημοσιεύματός σας με τίτλο «Καμία αντίδραση από την ηγεσία της ΚΕΔΕ» της 15ης…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακοίνωση της ΚΕΔΕ σχετικά με την άτυπη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Με αφορμή δημοσιεύματα  σχετικά με την άτυπη συνάντηση που έγινε χθες στις 15.1.2026 στο Υπουργείο…