15 Φεβρουαρίου, 2023

Πλέει με προορισμό την Τουρκία το «πλοίο της αλληλεγγύης», με είδη πρώτης ανάγκης προς τους σεισμόπληκτους που συγκέντρωσε η ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με τις ΠΕΔ και τους Δήμους όλης της χώρας

Δ. Παπαστεργίου: Για την αυτοδιοίκηση, η αλληλεγγύη δεν έχει σύνορα. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι τίποτε δεν χωρίζει τους λαούς μας. Θα είμαστε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας στην Τουρκία, για όσο χρειαστεί.

 

 

Αναχώρησε σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά το πλοίο που μεταφέρει το πρώτο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας στην γειτονική Τουρκία, που δοκιμάζονται από τις συνέπειες των πρόσφατων σεισμών. Η βοήθεια αυτή συγκεντρώθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, σε συνεργασία με τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, την Περιφέρεια Αττικής και με την υποστήριξη της Πρωτοβουλίας Όλοι Μαζί Μπορούμε.

 

Παράλληλα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, συνεχίζει και υποδέχεται τα πρόσθετα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται από τις ΠΕΔ και τους Δήμους όλης της χώρας ώστε σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ να οργανωθούν οι επόμενες αποστολές της ανθρωπιστικής βοήθειας σε μια πρωτοφανή πανελλαδική συστράτευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς ανακούφιση των πληγέντων από τον καταστροφικό σεισμό.

 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε από το σημείο αναχώρησης του πλοίου για την Τουρκία:

 

«Κάνουμε το χρέος μας πράξη. Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η ανθρωπιστική κρίση, ως Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος κινητοποιηθήκαμε άμεσα με στόχο τη συγκέντρωση βοήθειας προκειμένου να στηρίξουμε τις πρώτες δύσκολες μέρες τους συνανθρώπους μας στη γειτονική Τουρκία και στην Συρία.

 

Είναι συγκινητική η ανταπόκριση όλων των Δήμων και των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς, γεγονός που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το πλεόνασμα αλληλεγγύης που διαθέτει ο ελληνικός λαός.

 

Και οι 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της χώρας, όλοι οι Δήμοι και φυσικά πρώτα από όλα οι απλοί πολίτες της Πατρίδας μας ανέδειξαν πόσο σημαντικό είναι για μας τους Έλληνες να δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όσους δοκιμάζονται σε δύσκολες καταστάσεις. Σήμερα, είναι μια σημαντική μέρα, αφού η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ Βαθμού και το Κεντρικό Κράτος, μαζί με τις δυνάμεις της υγιούς επιχειρηματικότητας και τη στήριξη της πρωτοβουλίας Όλοι Μαζί Μπορούμε, ένωσαν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού.

 

Όμως δεν σταματάμε εδώ. Σήμερα απλά γίνεται η αρχή με την αποστολή του ανθρωπιστικού υλικού που συλλέχθηκε από τους Δήμους της Αττικής, οι οποίες θα φτάσουν στο λιμάνι του Εσκεντερούν. Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες και η αποστολή του υλικού που συλλέγεται από τις υπόλοιπες 12 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων . Το καραβάνι Ανθρωπιάς κι Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης συνεχίζεται.

 

Θέλω να ευχαριστήσω το ΥΠΕΞ, τους Δήμους και τις ΠΕΔ, τους ανθρώπους της ΚΕΔΕ αλλά βασικά όλους όσοι και όσες στήριξαν την προσπάθεια για να στηθεί η μεγαλύτερη ανθρωπιστική αλυσίδα που έχει ποτέ στηθεί στη χώρα. Επίσης, την Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών κα. Μελίνα Τραυλού, την εταιρία Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises S.A που διέθεσε το πλοίο για την μεταφορά των αγαθών και άπαντες που στάθηκαν στο πλευρό μας για να γίνει εφικτή αυτή η αποστολή.

 

Στο λιμάνι για την αναχώρηση του πλοίου ήταν μεταξύ άλλων, o Ανδρέας Κατσανιώτης υφυπουργός αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό, o υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος, ο Ευάγγελος Κυριαζόπουλος γενικός Γραμματέας Λιμένων, ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα Τσαγατάι Ερτσιγές, το μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Μυκόνου Κωσταντίνος Κουκάς, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ, Γιάννης Καραγιάννης και άλλα στελέχη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στο High-Level Political Forum του ΟΗΕ με θέμα «Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης και Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Δ. Καφαντάρης: Η διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για την Αυτοδιοίκηση της…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η δημιουργία ανεξάρτητης Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών στη Βουλή στο επίκεντρο συνάντησης του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Μ. Κόνσολα και του Προεδρείου Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ

Το πάγιο αίτημα των ορεινών Δήμων, η δημιουργία ανεξάρτητης Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών στη Βουλή, συζητήθηκε…

Newsletter (middle) ... 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με τον υφυπουργό Οικονομικών Χρ. Δήμα για την πλατφόρμα του τέλους επιτηδεύματος και την επιτάχυνση απόδοσης των πόρων στους δήμους

Η άμεση ομαλοποίηση της λειτουργίας της πλατφόρμας για τις δηλώσεις του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και…