Άρθρο Localit 25 Αυγούστου, 2023

Πιλοτικό πρόγραμμα  εκπαιδευτικής ρομποτικής σε 100 επιλεγμένα δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η υλοποίηση του προγράμματος εκπαιδευτικής ρομποτικής σε 100 επιλεγμένα δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής, μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και το εκπρόσωπο της αναδόχου.

Στο πλαίσιο της προγραμματικής προβλέπεται να διανεμηθούν 800 εκπαιδευτικά Κιτ (Εξοπλισμός) Ρομποτικής σε 100 δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής.

Στα σχολεία που θα επιλεγούν θα διεξαχθούν ειδικά μαθήματα, υπό την μορφή πρότυπων σεμιναρίων, ενώ θα γίνει αξιολόγησή του προγράμματος με χρήση ερωτηματολογίων από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Σε κάθε σχολείο θα πραγματοποιηθούν 4 μαθήματα από εκπαιδευτικούς του αναδόχου σε συνεργασία με τον εκπαιδευόμενο εκπαιδευτικό του σχολείου.

Το πρόγραμμα θα υποστηριχτεί με  δράσεις δημοσιότητας και ενημέρωσης κοινού. Στα μαθήματα θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 100 εκπαιδευτικοί και θα έχουν διάρκεια 15 ώρες ανά εκπαιδευτικό, σε ομάδες των 25 ατόμων.

Το σύνολο των ωρών εκπαίδευσης υπό την μορφή μαθήματος προς εκπαιδευτικούς ανέρχεται σε 1.500 ώρες. Κατά τη διάρκεια του έργου θα πραγματοποιηθούν, σε κάθε ένα από τα ωφελούμενα από την δράση σχολεία, τέσσερα εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής, διάρκειας 60 λεπτών.

«Η Περιφέρεια Αττικής, καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε, να ωφεληθούν, να κινητοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν τα παιδιά μας σε έναν νέο δημιουργικό τομέα που συνδέει την καινοτομία, την ανάπτυξη, τη γνώση και τη δημιουργία. Μία προσπάθεια που επισφραγίζεται από την αγάπη, τη φροντίδα γονιών και δασκάλων. Ως Περιφέρεια είμαστε παρόντες στον δρόμο του μέλλοντος, στηρίζοντας τέτοιου είδους εκπαιδευτικά προγράμματα και προτρέποντας τα παιδιά να ασχολούνται με τη ρομποτική», δήλωσε ο Γ. Πατούλης.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απόσυρση του ΠΔ για τους όρους δόμησης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων ζητά ο δήμος Πλατανιά και οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής

Ειδική δημόσια συνεδρίαση πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Παλ Συμβουλίου Πλατανιάς με θέμα το…

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη με τους 13 περιφερειάρχες: Στο επίκεντρο η πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και τα σχέδια ανάπτυξης

Τους 13 περιφερειάρχες της χώρας υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης των…

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναδρομικές αυξήσεις για 40.000 δημόσιους υπαλλήλους με προσωπική διαφορά από τον Ιούνιο

Αναδρομικές αυξήσεις στους μισθούς τους θα δουν από τον Ιούνιο 40.000 δημόσιο υπάλληλοι που διατηρούν…