Άρθρο Localit 14 Μαΐου, 2015

Πιλοτικό Έργο «Πολιτισμός για Πόλεις και Περιφέρειες»

culture-for-cities-and-regionsΠερίπου 60 έως 95 πόλεις και περιφέρειες, αναμένεται  ότι θα προβληθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από το πιλοτικό  έργο «Πολιτισμός για Πόλεις και Περιφέρειες», του δικτύου Eurocities, μέσω της συμμετοχής τους σε επισκέψεις μελετών και συντονισμό δράσεων.

Το εν λόγω πιλοτικό έργο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ‘Δημιουργική Ευρώπη’ και έχει διάρκεια από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι το Σεπτέμβριο 2017.

Σκοπεύει να εξετάσει υφιστάμενες πρακτικές στις οποίες ο πολιτισμός συνιστά βασικό στοιχείο για τις στρατηγικές τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Παράλληλα, θα συνδράμει στην ανταλλαγή και μεταφορά τεχνογνωσίας για την καλύτερη κατανόηση επιτυχημένων παραδειγμάτων πολιτιστικών επενδύσεων και την εμβάθυνση στον πολιτικό σχεδιασμό και την υλοποίηση.

Το έργο θα εξετάσει τρεις βασικές οπτικές του πολιτισμού: πολιτισμός και δημιουργικές βιομηχανίες για την τοπική οικονομική ανάπτυξη  πολιτιστική κληρονομιά ως κινητήριος μοχλός για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ένταξη  και πολιτισμός για την κοινωνική ένταξη, την κοινωνική καινοτομία και το διαπολιτισμικό διάλογο.

Πληροφορίες:  http://www.eurocities.eu/eurocities/news/-Culture-for-cities-and-regions-pilot-project-WSPO-9TTU2Y

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ευρωπαϊκά 06 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή του Δήμου Πέλλας στη Σύνοδο του Δικτύου B40 στο Ζάγκρεμπ

Ο Δήμος Πέλλας συμμετείχε στη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40 που πραγματοποιήθηκε στο Ζάγκρεμπ…