Άρθρο Localit 24 Μαρτίου, 2017

Περού:Οι οικογένειες διασώζουν από τις πλημμύρες τα οστά των νεκρών τους

Οι καταρρακτώδεις βροχές που σαρώνουν το Περού πλήττουν και τα κοιμητήρια, όπως στην περιοχή Λαμπαγιέκε, στις βόρειες ακτές της χώρας, όπου οι οικογένειες προσπαθούν να περισώσουν από το νερό τα οστά των νεκρών τους.

Στο νεκροταφείο του Σαν Χοσέ, που έχει πλημμυρίσει τελείως, άνθρωποι παίρνουν από τους τάφους τα οστά συγγενών τους, όπως δείχνουν εικόνες που μαγνητοσκόπησε το AFP. Το νερό έχει καταστρέψει πολλούς τάφους, με αποτέλεσμα να διακρίνονται οι σοροί.

“Είναι μια δοκιμασία για να μπούμε μέσα και να δούμε τους νεκρούς μας”, δήλωσε ένας κάτοικος στον ραδιοφωνικό σταθμό RPP, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο λοιμώξεων από τα πτώματα που κείτονται ελεύθερα στο περιβάλλον.

Ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ Μακάριο Φιέστας δεσμεύτηκε να γίνει άντληση του νερού ώστε να περιοριστεί κάθε κίνδυνος μόλυνσης.

Από τον Ιανουάριο, το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, αυξάνοντας τη θερμοκρασία της θάλασσας, η οποία εξατμίζεται με συνέπεια να δημιουργούνται σφοδρές βροχοπτώσεις στις Άνδεις, και στη συνέχεα πλημμύρες, χιονοστιβάδες και κατολισθήσεις, έχει προκαλέσει τον θάνατο 84 ανθρώπων στο Περού.

Τις τελευταίες ώρες, η χώρα θρηνεί πέντε νέα θύματα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση αργά χθες βράδυ.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Πολιτικής Προστασίας (INDECI), 20 άνθρωποι αγνοούνται και 209 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ισχυρών αυτών βροχοπτώσεων.

Περίπου 112.000 άνθρωποι έχουν χάσει τα πάντα και άλλοι 666.500 υπέστησαν υλικές ζημιές, εκτιμά η κυβέρνηση.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Εκτός Συνόρων 18 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ήρθη η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες, η ηρεμία επέστρεψε στην πόλη

Η ηρεμία επέστρεψε χθες, Τρίτη, στο Λος Άντζελες, όπου η δήμαρχος Κάρεν Μπας αποφάσισε να…