Άρθρο Localit 15 Νοεμβρίου, 2023

Περιστέρι: Επιβράβευση πολιτών για τη συμμετοχή τους στη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων

Εδαφοβελτιωτικό (compost) και λουλούδια από το δημοτικό φυτώριο, ως επιβράβευση για τη συμμετοχή των πολιτών, στο πρόγραμμα της Χωριστής Συλλογής Βιοαποβλήτων (καφέ κάδος), διένειμε για μια ακόμη φορά η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περιστερίου.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, με τους εργαζομένους υλοποίησαν την πρωτοποριακή περιβαλλοντική δράση, στις 11 Νοεμβρίου, στο 1ο Πράσινο Σημείο (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), πρώην πάρκο «Σπαστήρα», οδό Πελασγίας 90, στη Νέα Ζωή.

«Ο Δήμος Περιστερίου είναι πρωτοπόρος σε προγράμματα ανακύκλωσης, όπως είναι η χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, με τους καφέ κάδους», τόνισε ο Α. Παχατουρίδης.

«Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Περιστερίου έχει προχωρήσει στην επέκταση του δικτύου σχεδόν σ’ όλη την πόλη. Είναι ένας σύγχρονος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων που απαιτεί τη συμμετοχή όλων», σημείωσε από την πλευρά της η Μ. Τσιώτα-Μάρκου.

Η συλλογή οργανικών απορριμμάτων στον καφέ κάδο είναι πλέον το κυρίαρχο ρεύμα ανακύκλωσης και αξιοποιείται με την παραγωγή λιπάσματος, που σημαίνει την επιστροφή του οργανικού υλικού και πάλι στο περιβάλλον.

Στους συμμετέχοντες παρέχονται δωρεάν οικιακά καδάκια, καθώς επίσης και οι ανάλογες βιοαποδομήσιμες σακούλες για τη συλλογή.

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Περιστερίου προχωρά σε συνεχείς ενημερώσεις πόρτα – πόρτα, καθώς επίσης παρέχει διαρκή υποστήριξη μέσω των τηλεφωνικών γραμμών 2105701616, 2105701639 – 2105701641 και με συνεχείς επισκέψεις στις γειτονιές.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 30 Νοεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο υπερσύγχρονο όχημα για τα αδέσποτα ζώα στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Νέο υπερσύγχρονο όχημα,απέκτησε ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, στο πλαίσιο της προστασίας, περισυλλογής, φροντίδας και επανένταξης…

Βιώσιμες Πόλεις 30 Νοεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Μεγαρέων περνά στην εποχή της μικροκινητικότητας

Στην προμήθεια 30 ηλεκτρικών ποδηλάτων και πέντε σταθμών φόρτισης, προχωρά ο Δήμος Μεγαρέων, μετά την…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Νοεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρώτη δημόσια συζήτηση για την Κλιματική Ουδετερότητα των Τρικάλων

Στα Τρίκαλα, συνεχίζονται από τον Δήμο οι ενέργειες για την Κλιματική Ουδετερότητα μέχρι το 2030.…