Άρθρο Localit 09 Οκτωβρίου, 2016

Περισσότερους Ευρωπαίους υπαλλήλους για τα ελληνικά hot spots, ζητά ο Τόμας ντε Μεζιέρ

υπηρεσία ΑσύλουΤη βοήθεια των χωρών της ΕΕ που δεν στέλνουν εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές σε θέματα ασύλου ζητά με σχετική επιστολή του ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, όπως γράφει στην κυριακάτικη έκδοσή της η εφημερίδα Die Welt. Ο Τόμας ντε Μεζιέρ σημειώνει ότι έχει ζητήσει και από τις άλλες χώρες της ΕΕ να σταλούν περισσότεροι ειδικοί σε θέματα ασύλου για να βοηθήσουν τις αρχές στα ελληνικά hotspots.

“Οι πρόσφατες ταραχές στην Μόρια της Λέσβου έχουν δείξει ότι ο υπερπληθυσμός του στρατοπέδου και η διάρκεια της διαδικασίας επιβαρύνει σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης εκείνων που ζητούν προστασία και  ενθαρρύνουν τη βία», γράφει ο Ντε Μεζιέρ σε επιστολή του προς τον Έλληνα Υπουργό Μετανάστευσης Γιάννη Moυζάλα, όπως σημειώνει η “Welt am Sonntag”.

Είναι “επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία. Για αυτό απαιτείται η αύξηση της στελέχωσης των ελληνικών αρχών ασύλου και από άλλους εμπειρογνώμονες από άλλα κράτη μέλη…Πολλά κράτη μέλη στέλνουν σήμερα κανέναν ή μόνο πολύ λίγους ειδικούς. Εδώ υπάρχει ανάγκη για αλλαγή », δήλωσε ο ντε Μεζιέρ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…