Άρθρο Localit 11 Νοεμβρίου, 2020

Περίπου 2.000 οι αιτήσεις για ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της περιφέρειας Αττικής

Αναγκαία η ενίσχυση, όχι μόνο των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια ρευστότητας και υφίστανται σημαντικές ζημίες λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης της νόσου COVID-19, αλλά και των αυτοαπασχολούμενων. 

Αυτό επισημάνθηκε στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Αττική» που συνδιοργάνωσαν, χθες, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ, τον ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης της δράσης για την Αττική για το εν λόγω πρόγραμμα.

 Στην εκδήλωση, μετά την παρουσίαση βασικών σημείων του προγράμματος, απαντήθηκαν ερωτήματα, σχετικά με την ένταξη στο πρόγραμμα, από τα στελέχη της ΕΛΑΝΕΤ, Δήμητρα Παπαδοπούλου και Σταύρο Μπασιάκο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει ένα παράλληλο πρόγραμμα για τους αυτοαπασχολούμενους σημειώνοντας τα ακόλουθα:

 «Η ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην περιφέρεια Αττικής που αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια ρευστότητας και υφίστανται σημαντικές ζημίες λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης της νόσου COVID-19 είναι αναγκαία. Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, περίπου 2.000 επιχειρήσεις έχουν κάνει αίτηση με συνολική απορρόφηση 90 εκατ. ευρώ με καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων την 20η τρέχοντος μηνός. Πεποίθησή μου είναι ότι οι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι της Αττικής πρέπει να έχουν πρόσβαση στα διαθέσιμα προγράμματα χρηματοδότησης. Ήδη, η περιφέρεια έχει παράσχει τις αναγκαίες διευκρινιστικές απαντήσεις επί ερωτημάτων που αφορούν στους αυτοαπασχολούμενους οι οποίοι μπορούν να συμμετέχουν. Ο απρόβλεπτος χαρακτήρας της νόσου COVID-19 σημαίνει ότι οι ζημίες που υφίστανται οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις δεν θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί και, ως εκ τούτου, δημιουργούν, για τις επιχειρήσεις αυτού του μεγέθους, συνθήκες που διαφέρουν σημαντικά από τις συνθήκες της αγοράς στις οποίες λειτουργούν κανονικά.

Είναι προφανές ότι, ακόμη και ισχυρές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι καλά προετοιμασμένες για τους εγγενείς κινδύνους της συνήθους επιχειρηματικής δραστηριότητας, αντιμετωπίζουν σήμερα δυσκολίες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητά τους. Πόσο μάλλον οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Πρωταρχικός στόχος της δράσης του προγράμματος πρέπει να είναι η παροχή, στοχευμένα, δημόσιας στήριξης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από το λίγο πολύ αναμενόμενο, δεύτερο καθολικό lockdown».

 Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου, Παύλος Πολιτάκης, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι οι πολύ χαμηλές βαθμολογίες που συγκεντρώνουν δεν ευνοούν την ένταξη ενός μεγάλου αριθμού μικρών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ξάνθης & Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, υλοποιούν το έργο CARE_X

Στην υλοποίηση του έργου CARE_X (Climaax Action and Risk Evaluation of Xanthi), το οποίο εντάσσεται…

Ρεπορτάζ 20 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4o Christmas Night Run την Κυριακή στο Χαλάνδρι

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, πραγματοποιείται την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024, το Christmas Night Run, το…

Ρεπορτάζ 20 Δεκεμβρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίπλα στους οικονομικά αδύναμους και αυτά τα Χριστούγεννα ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στέκεται αρωγός στους οικονομικά…