Άρθρο Localit 14 Αυγούστου, 2017

Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας: «Μας ανησυχεί ότι εκδηλώθηκαν τέσσερις φωτιές σε λίγες ώρες» – Αίτημα να κηρυχθεί η Π.Ε. Ηλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τρεις νέες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στο Νομό Ηλείας, μετά τη φωτιά που εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή Κρυονέρι Αμαλιάδας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, οι νέες φωτιές έχουν εκδηλωθεί στις περιοχές Ανδρώνι, Μέλισσα Αμαλιάδας και στο Στρέφι του Δήμου Πύργου.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης είπε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού νομαρχιακού οργάνου και ζητήθηκε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όλη η περιφερειακή ενότητα Ηλείας».

Αναφερόμενος στις φωτιές, ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι «το γεγονός πως εκδηλώθηκαν στην Ηλεία τέσσερις φωτιές μέσα σε λίγες ώρες, μας προκαλεί ανησυχία».

Σχετικά με το μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια του οικισμού Περιστέρι. Όσον αφορά τις άλλες τρεις πυρκαγιές, η μεγαλύτερη είναι στην περιοχή Ανδρώνι.

Για τη αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχειρούν περίπου 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα με 26 άτομα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα τύπου «Έρικσον» και «Σινούκ», καθώς και αεροπλάνα τύπου PZL. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας, των Δήμων, αλλά και ιδιωτών.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αλ. Καλοκαιρινός: Οι προτάσεις μας είναι ρεαλιστικές και αποβλέπουν στο να υπάρξει ωφέλεια για την πόλη του Ηρακλείου από τον ΒΟΑΚ

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών για τα έργα του ΒΟΑΚ…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ενεργειακή μετάβαση εξασφάλισε ο δήμος Χαλανδρίου

Στις 20 από 110 προτάσεις που υπέβαλαν 23 χώρες της ΕΕ, επιλέχθηκε για χρηματοδότηση, η…

Ενδιαφέρουν 11 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αστυπάλαια: Επιπλέον ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά ζητά η δηματική αρχή

Την αύξηση προσεγγίσεων πλοίων  στην Αστυπάλαια ζητούν οι κάτοικοι του νησιού και η δημοτική Αρχή. Ο…