Άρθρο Localit 09 Απριλίου, 2014

Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας: Νέα Παραλαβή τροφίμων για τις άπορες οικογένειες του νομού

Στράτος Ιωάννου: «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αναλογικά προγράμματα αλληλεγγύης στην Ελλάδα. Έχουμε διανείμει πάνω από 7.500 κιβώτια για την ανακούφιση άπορων οικογενειών και συνεχίζουμε»

 

            Ως γνωστόν, στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και ανακούφισης των απόρων και αναξιοπαθούντων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου αναζήτησε και εξασφάλισε βοήθεια σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των απόρων οικογενειών σε συνεργασία με την Ένωση Εφοπλιστών. Έτσι υλοποιείται στην περιοχή μας ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ενίσχυσης απόρων στην Ελλάδα, ήδη από το τέλος του 2012 και συνεχίζεται ως τώρα, προσφέροντας σημαντική βοήθεια σε οικογένειες που πλήττονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

            Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η νέα παραλαβή πακέτων βοήθειας από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Ήδη συνεχίζεται με επιτυχία για 18 μήνες η διανομή η οποία προσφέρει μια ανακούφιση σε 188 άπορες οικογένειες.

Σημειωτέον,  πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα (αναλογικά) και πιο επιτυχημένα προγράμματα που εφαρμόζονται στην Ελλάδα. Η χορήγηση βοήθειας στις άπορες οικογένειες είναι πολύ σημαντική τις δύσκολες μέρες που διανύουμε. Οι ποσότητες που έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής είναι πολύ μεγάλες, καθώς έχουν διατεθεί πάνω από 7500 κιβώτια στο νομό μας σε οικογένειες που χρειάζονται άμεση βοήθεια ακόμα και για την επιβίωσή τους.  Η επόμενη ημερομηνία παραλαβής είναι 15 Μαΐου 2014.

Πολύτιμη είναι η συνδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως – Πρεβέζης, η οποία επιμελείται τη διανομή των τροφίμων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη πορεία του προγράμματος, ευχαρίστησε θερμά την Ένωση Εφοπλιστών που παρέχει τη βοήθεια, και δήλωσε ότι η συνέχισή του προγράμματος είναι αποτέλεσμα της συνεπούς υλοποίησής του. Ιδιαιτέρως, ευχαρίστησε το Μητροπολίτη Χρυσόστομο για την αγαστή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Π.Ε. Πρέβεζας και της Μητρόπολης στην υλοποίηση αυτής της δράσης.

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…