Άρθρο Localit 05 Νοεμβρίου, 2019

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Συντήρηση τριών γεφυρών που αποτελούν αρχιτεκτονικά μνημεία

Εργασίες αποκατάστασης σε τρεις γέφυρες, οι οποίες αποτελούν  αρχιτεκτονικά μνημεία, θα πραγματοποιηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο ενός μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου, προϋπολογισμού 8,2 εκατομμυρίων ευρώ, σε περιοχές εκατέρωθεν του Πηνειού ποταμού στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα αποκατασταθούν και θα ηλεκτροφωτιστούν τρεις γέφυρες στον Πηνειό ποταμό που παρουσιάζουν μεγάλο αρχιτεκτονικό, δομικό  και ιστορικό ενδιαφέρον, γι’ αυτό και έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως μνημεία.

 Πρόκειται για τη μεταλλική τοξωτή γέφυρα στη θέση της  παλαιάς Εθνικής οδού Τρικάλων-Πύλης, τη λίθινη τοξωτή γέφυρα Σαρακίνας δήμου Καλαμπάκας, όπως και τη λίθινη τοξωτή γέφυρα Κεραμιδίου δήμου Φαρκαδόνας.


Στις παραπάνω γέφυρες θα γίνουν ενδεικτικά εργασίες  καθαρισμού, αποκατάστασης και ενίσχυσης λιθοδομής, κατασκευής νέων στηθαίων, αρμολογήματος, δημιουργία χώρων θέας, ενίσχυσης βάθρων κ.α., με σεβασμό στη μορφή και τα ιδιαίτερα στοιχεία που τις χαρακτηρίζουν.


 Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, «Με σχέδιο και προγραμματισμό εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση αυτών των σημαντικών έργων. Ενισχύουμε την αντιπλημμυρική “ θωράκιση” περιοχών εκατέρωθεν του Πηνειού ποταμού, ενώ συμβάλλουμε στην αποκατάσταση και συντήρηση του αρδευτικού δικτύου. Είναι ανάγκη η δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου, προκειμένου οι διαδικασίες σχετικά με την υλοποίηση των έργων να προχωρούν με μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτό θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας, ενώ θα υπάρχει μεγαλύτερη μόχλευση του χρήματος στην τοπική πραγματική οικονομία».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ν. Χαρδαλιάς: “Κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει – Η επίθεση στην αυτοδιοίκηση, είναι επίθεση στην ίδια την κοινωνία των πολιτών”

Εκτεταμένες υλικές ζημιές προκάλεσε ομάδα κουκουλοφόρων στο κτίριο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας στη Δυτική Αττική,…

Ενδιαφέρουν 14 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα απόφαση του ΥΠΕΝ για οικοδομικές άδειες με μπόνους ΝΟΚ μετά την απόφαση του ΣτΕ

Το υπουργείο Περιβάλλοντος έκανε το πρώτο νομοθετικό βήμα για τις οικοδομικές άδειες του ΝΟΚ, μετά…

Ενδιαφέρουν 14 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣτΠ: Παρέμβαση για παράταση προθεσμίας για ρύθμιση οφειλών προς Δήμους και Περιφέρειες

Παράταση της προθεσμίας για τη ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες μετά από…