Άρθρο Localit 05 Νοεμβρίου, 2019

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Συντήρηση τριών γεφυρών που αποτελούν αρχιτεκτονικά μνημεία

Εργασίες αποκατάστασης σε τρεις γέφυρες, οι οποίες αποτελούν  αρχιτεκτονικά μνημεία, θα πραγματοποιηθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο ενός μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου, προϋπολογισμού 8,2 εκατομμυρίων ευρώ, σε περιοχές εκατέρωθεν του Πηνειού ποταμού στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα αποκατασταθούν και θα ηλεκτροφωτιστούν τρεις γέφυρες στον Πηνειό ποταμό που παρουσιάζουν μεγάλο αρχιτεκτονικό, δομικό  και ιστορικό ενδιαφέρον, γι’ αυτό και έχουν χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως μνημεία.

 Πρόκειται για τη μεταλλική τοξωτή γέφυρα στη θέση της  παλαιάς Εθνικής οδού Τρικάλων-Πύλης, τη λίθινη τοξωτή γέφυρα Σαρακίνας δήμου Καλαμπάκας, όπως και τη λίθινη τοξωτή γέφυρα Κεραμιδίου δήμου Φαρκαδόνας.


Στις παραπάνω γέφυρες θα γίνουν ενδεικτικά εργασίες  καθαρισμού, αποκατάστασης και ενίσχυσης λιθοδομής, κατασκευής νέων στηθαίων, αρμολογήματος, δημιουργία χώρων θέας, ενίσχυσης βάθρων κ.α., με σεβασμό στη μορφή και τα ιδιαίτερα στοιχεία που τις χαρακτηρίζουν.


 Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, «Με σχέδιο και προγραμματισμό εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση αυτών των σημαντικών έργων. Ενισχύουμε την αντιπλημμυρική “ θωράκιση” περιοχών εκατέρωθεν του Πηνειού ποταμού, ενώ συμβάλλουμε στην αποκατάσταση και συντήρηση του αρδευτικού δικτύου. Είναι ανάγκη η δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου, προκειμένου οι διαδικασίες σχετικά με την υλοποίηση των έργων να προχωρούν με μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτό θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας, ενώ θα υπάρχει μεγαλύτερη μόχλευση του χρήματος στην τοπική πραγματική οικονομία».

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 22 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΔΕ στο 2ο Forum Πελοποννήσου και εισήγηση Γενικού Γραμματέα

Υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας πραγματοποιείται στη Σπάρτη το 2ο Forum Πελοποννήσου,…

Διεθνείς Σχέσεις 21 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ ενισχύει τη φωνή της ελληνικής αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη – Σημαντική συμμετοχή στις διεθνείς διεργασίες για το Νέο Δημοκρατικό Σύμφωνο του Συμβουλίου της Ευρώπης – Παρέμβαση του Αντιπροέδρου του Κογκρέσου κ. Κωνσταντίνου Κουκά στη Βαρκελώνη

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) αναδεικνύει τη σημασία της συμμετοχής της ελληνικής αυτοδιοίκησης στις…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 20 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ θέτει σε Κυβέρνηση, Βουλή και κόμματα τις προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει της συζήτησης του Προϋπολογισμού 2026

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, σε συνέχεια των αποφάσεων του τακτικού συνεδρίου της, που πραγματοποιήθηκε…