Άρθρο Localit 08 Μαΐου, 2023

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Παραδόθηκε εξοπλισμός στο Παιδοφθαλμολογικό Ιατρείο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Παραδόθηκε από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την Παρασκευή 5 Μαΐου, εξοπλισμός για την δημιουργία Παιδοφθαλμολογικού Ιατρείου στο  Οφθαλμολογικό  Τμήμα του Νοσοκομείου Ρόδου, καθώς και της κινητής Οφθαλμολογικής Μονάδας.

Στο Παιδοφθαλμολογικό Ιατρείο θα  εξετάζονται και θα αντιμετωπίζονται συντηρητικά και χειρουργικά, όλα τα οφθαλμολογικά περιστατικά που μπορούν να προκύψουν σε νεογνά, παιδιά και εφήβους.

Ο οφθαλμολογικός εξοπλισμός αποκτήθηκε με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και αποτελούν σημαντική αναβάθμιση του Οφθαλμολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, καθώς εγκαινιάζουν την δημιουργία του Παιδοφθαλμολογικού Ιατρείου και την λειτουργία Κινητής Οφθαλμολογικής Μονάδας.

Σε συνδυασμό με τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό συνθέτουν ένα πλήρες Παιδοφθαλμολογικό Ιατρείο, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο άνετο και φιλικό για του μικρούς ασθενείς.

Όσον αφορά την Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα, την Παρασκευή 12 Μαΐου θα βρίσκεται στον Κέντρο Υγείας Έμπωνα, όπου ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για να εξετασθούν, 60 ασθενείς.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γ. Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά:

«Το πρώτο, από καταβολής του, Παιδοφθαλμολογικό Ιατρείο απέκτησε το Νοσοκομείο της Ρόδου με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Ταυτόχρονα, ξεκινά την λειτουργία της Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα που θα στελεχώσουν οι οφθαλμίατροι του Νοσοκομείου της Ρόδου και από την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί κοντά στους συμπατριώτες μας, στο χωριό τους ή στο νησί τους.

Χθες, βρεθήκαμε στο Νοσοκομείο της Ρόδου όπου μαζί με τον Διοικητή του Σταύρο Τσιαντή και τον Διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μιχάλη Κόκκινο, μπορέσαμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τα στελέχη της Οφθαλμολογικής Κλινικής για την εξαιρετική δουλειά τους, την αφοσίωση τους στον στόχο της αναβάθμισης της λειτουργίας της Κλινικής τους και την συγκινητική προθυμία τους να λειτουργήσουν οι ίδιοι την Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα με την οποία τους εξοπλίσαμε.

Ναι, υπάρχει ελπίδα.

Είναι ζήτημα ανθρώπων και των αντιλήψεων τους».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοίγει στις 26 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού για υποβολή αιτήσεων

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, ανοίγει την προσεχή Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης – Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Η αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράμα: Παράταση υποβολής αιτήσεων για μείωση δημοτικών τελών

Έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου, παρατείνεται στον Δήμο Δράμας, η υποβολή αιτήσεων για μείωση δημοτικών…