Άρθρο Localit 31 Ιουλίου, 2023

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Διανομή ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους της Ρόδου που επλήγησαν από την πυρκαγιά

Σημαντικές ποσότητες ζωοτροφών  για τις ανάγκες της διατροφής των ζώων που εκτρέφουν  κτηνοτρόφοι  που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Ρόδο προμηθεύτηκε και θα διανείμει από σήμερα 31 Ιουλίου, η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η σχετική προμήθεια αφορά σε 2.050 μπάλες σανό και 10 τόνους καρπό (καλαμπόκι και κριθάρι ισόποσα). Η επιλογή των κτηνοτρόφων στους οποίους θα διατεθούν οι συγκεκριμένες ποσότητες ζωοτροφών,  οι οποίες είναι άμεσα διαθέσιμες,  έγινε κατόπιν συνεργασίας της περιφέρειας με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων των περιοχών που επλήγησαν από την πυρκαγιά, με γνώμονα τις ζημιές που υπέστησαν οι βοσκότοποι των εκτροφών  καθώς και οι εκτάσεις των καλλιεργούμενων ζωοτροφών. Σημειώνεται επίσης ότι οι ποσότητες που θα διατεθούν στους δικαιούχους κτηνοτρόφους υπολογίστηκαν με βάση τη δυναμικότητα των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεών τους.

Για τις ανάγκες της διανομής των ζωοτροφών, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα,  έχουν ήδη συγκροτηθεί τρία κλιμάκια από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Από σήμερα οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι θα ειδοποιούνται ατομικά  για τις ποσότητες που δικαιούνται καθώς και για τα σημεία και το χρόνο διάθεσής τους .

Επίσης η περιφέρεια ήδη έχει ζητήσει χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  προκειμένου να υποστηρίξει  τις ανάγκες σε ζωοτροφές  για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα , των εκτροφών των παραγωγικών ζώων   που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Ρόδο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Κατάργηση είσπραξης παλαιών ανταποδοτικών τελών

Την κατάργηση της είσπραξης ανταποδοτικών τελών που επιβάρυναν τους πολίτες από το 1996 αποφάσισε το…

Ενδιαφέρουν 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωδώνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Δωδώνης κάνει γνωστό ότι τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα εξαπάτησης πολιτών…

Ενδιαφέρουν 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά η διαδικασία αποκατάστασης σχολικών μονάδων στους δήμους Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Παλαμά, Βόλου και Δομοκού

Αρχίζει η διαδικασία για την αποκατάσταση των σχολικών μονάδων σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα. Σύμφωνα…