Άρθρο Localit 26 Απριλίου, 2022

Περιφέρεια Κρήτης: Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο  Χανίων, η πιο σύγχρονη  πολιτιστική υποδομή της Κρήτης

Η πιο σύγχρονη  πολιτιστική υποδομή της Κρήτης, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο  Χανίων άνοιξε για τους κρητικούς και τους επισκέπτες των Χανίων, που αποτελούσε διαχρονικό αίτημα του νησιού και έγινε πραγματικότητα χάρη στην επιτυχημένη συνέργεια χρόνων της περιφέρειας Κρήτης, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων.

Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων βρίσκεται στη Χαλέπα, δίπλα στο σπίτι του Ελευθερίου Βενιζέλου, την Αγία Μαγδαληνή, τα Ταμπακαριά. Αφηγείται την ανθρώπινη παρουσία στα Χανιά μέσα ήδη από τα πρώτα ίχνη βάδισης προγονικών μορφών του ανθρώπου, τη μινωϊκή περίοδο, τα εκθέματα από τις αρχαίες πόλεις των Χανίων φτάνοντας μέχρι τα ευρήματα των μέχρι και σήμερα εξελισσόμενων ανασκαφών.

Η περιφέρεια Κρήτης απευθύνει «ένα τεράστιο μπράβο σε όσους προσπάθησαν σε όλα τα επίπεδα εδώ και πολλά χρόνια για να αποκτήσουν τα Χανιά και η Κρήτη ένα μουσείο αντάξιο των μεγάλων μουσείων της Ελλάδας και του εξωτερικού».

Ακολουθεί σε λίγες εβδομάδες και η πρώτη περιοδική έκθεση στο νέο Μουσείο, μία μεγάλη συνεργασία με κορυφαία μουσεία από τη Γαλλία και την Ελλάδα. Από τα πιο ξεχωριστά εκθέματα του νέου Μουσείου ο Απόλλωνας και η Άρτεμις της Απτέρας, η επιτύμβια στήλη του Αποχωρισμού του Νείκωνα από τη Συμφέρουσα, τα τόσα άλλα αρχαία εκθέματα που μοιάζουν λες και βγήκαν από συλλογή σύγχρονης τέχνης και πολλά πολλά ακόμα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δήμου Ν. Προποντίδας

To 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ/1st SYMPOSIUM FESTIVAL, πραγματοποιεί ο δήμος Νέας Προποντίδας από τις 7 έως…

Ενδιαφέρουν 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκδόθηκε σε ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα, για την οριοθέτηση του ρέματος της Πικροδάφνης

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (409Δ /17-6-2022)  το Π.Δ. «Επικύρωσης καθορισμού των οριογραμμών του ρέματος Πικροδάφνης». Μέσω…

Ενδιαφέρουν 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βιωματικό εργαστήρι έκφρασης και παιχνιδιού στο δήμο Βύρωνα

Ένα βιωματικό εργαστήρι έκφρασης και παιχνιδιού για τα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, που συμμετέχουν στο Θερινό…