Άρθρο Localit 08 Οκτωβρίου, 2021

Περιφέρεια Κρήτης: Τελική διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ 2021- 2027

«Στοχεύουμε σε μια δυνατή εκκίνηση για το νέο ΕΣΠΑ με στόχο να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με αφορμή την τελευταία φάση διαβούλευσης για το νέο ΕΣΠΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα κατά τη μονοθεματική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

«Αυτή η δεκαετία μπορεί να είναι μια δεκαετία που θα έχει η Κρήτη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Αυτό είναι το ζητούμενο για εμάς και θέλουμε μέσα από τα έργα στο νέο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα», τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης. Υπογράμμισε μάλιστα πως ο ρόλος της Περιφέρειας θα είναι έντονα διεκδικητικός για το μεγαλύτερο δυνατό όφελος. «Εμείς οφείλουμε να διεκδικούμε, οφείλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς, οφείλουμε να βοηθούμε τους φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων για να έχουμε όχι μόνο απορροφητικότητα αλλά το μέγιστο όφελος για την κοινωνία», επεσήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Το Συμβούλιο ενημερώθηκε αναλυτικά για την πρόταση που διαμορφώνεται από την προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη. Η πρόταση θα υποβληθεί από την Περιφέρεια Κρήτης στις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έως το τέλος Οκτωβρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί και θα ακολουθήσει ο έλεγχος της Κομισιόν για την τελική έγκριση.

«Ήδη έχουμε πάρει τις πρώτες παρατηρήσεις επί του πρώτου σχεδίου που στείλαμε το καλοκαίρι και με βάση αυτές τις παρατηρήσεις συζητήσαμε σήμερα και θα κλείσουμε και το πρόγραμμά μας για το υποβάλλουμε», επεσήμανε η κα Κασσωτάκη.

Να σημειωθεί πως η πρώτη διαβούλευση έγινε στη διάρκεια της πανδημίας διαδικτυακά, η δεύτερη έγινε δια ζώσης τον Σεπτέμβριο παρουσία του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης Δ. Σκάλκου και ακολούθησε η χθεσινή τρίτη και καταληκτική διαβούλευση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Νέο ΕΣΠΑ και Τ.Α. 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΣΠΑ: Εγκρίθηκε από την Κομισιόν νέο πρόγραμμα ύψους 4,16 δις ευρώ

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το πρώτο στην Ε.Ε. πρόγραμμα με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου…

ΚΕΔΕ ... 27 Ιανουαρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στον πρωθυπουργό η πρόταση της ΚΕΔΕ για τη συμμετοχή των δήμων στο νέο ΕΣΠΑ

Την πρόταση της ΚΕΔΕ για τη συμμετοχή των δήμων στο νέο ΕΣΠΑ  κοινοποίησε με επιστολή…

Νέο ΕΣΠΑ και Τ.Α. ... 15 Ιανουαρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο ΕΣΠΑ: Οκτώ προτάσεις της ΚΕΔΕ για συμμετοχή των δήμων

Αλλαγές στο σχεδιασμό και την υλοποίησή του νέου ΕΣΠΑ διεκδικεί η ΚΕΔΕ, με στόχο να…