Άρθρο Localit 04 Νοεμβρίου, 2022

Περιφέρεια Κρήτης: Με ευρωπαϊκό πρόγραμμα η ίδρυση επτά νέων ενεργειακών κοινοτήτων

Η περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) του νησιού, για καλύτερη τεχνική υποστήριξη, είναι η μοναδική στην Ελλάδα που εντάσσεται στο πρωτοποριακό έργο “INTegrated sustainable Energy ACTions and projects in Crete (INTERACT in Crete)” που χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό ELENA.

Η εισήγηση της συμμετοχής και ένταξης της περιφέρειας στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αφορά την  ίδρυση σε επτά (7) νέες Ενεργειακές Κοινότητες εγκρίθηκε την Πέμπτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτη.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στόχος έργου  είναι, να συμβάλει τόσο στην ενεργειακή ασφάλεια όσο και στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού, ιδίως στο πλαίσιο της αύξησης της ενεργειακής απόδοσης και της μείωσης του ενεργειακού κόστους. Το επίκεντρο είναι η ενίσχυση της αυτοκατανάλωσης για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των Δήμων, των (Τ.Ο.Ε.Β.) και άλλων δημοσίων φορέων χρησιμοποιώντας υπάρχοντα εργαλεία αδειοδότησης και χρηματοδότησης.

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης  ειδικά για τους Τ.Ο.Ε.Β., η περιφέρεια Κρήτης έχει εκπονήσει όλες τις αναγκαίες μελέτες για την ενεργειακή τους αυτονομία, μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), προς όφελος των αγροτών που χρησιμοποιούν το νερό της άρδευσης από τα δίκτυα τους .

Όπως πρόσθεσε ο κ. Αρναουτάκης το επόμενο βήμα είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης από την περιφέρεια για την υλοποίηση των έργων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 05 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αν. Σάμου: Πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Greifswald της Γερμανίας πρόγραμμα ανταλλαγής…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 03 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου: Οι πολίτες απαντούν για τα προβλήματα μετακίνησης στην πόλη

Ένα έξυπνο ερωτηματολόγιο για τα προβλήματα μετακίνησης στην πόλη διακινεί ο δήμος Ηρακλείου και καλεί…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 02 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για την Ορθολογική Διαχείριση Βιοαποβλήτων διακρίθηκε ο Δήμος Πλατανιά

Για την υλοποίηση του προγράμματος «Διαλογής στην Πηγή» και χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων, διακρίθηκε ο  Δήμος…