Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2022

Περιφέρεια και δήμοι της Αττικής ζητούν παράταση των συμβάσεων covid

Κοινό αίτημα για περαιτέρω παράταση των συμβάσεων covid κατέθεσαν περιφέρεια και δήμοι της Αττικής κατά τη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

«Πρόκειται για εργαζομένους που έχουν αποκομίσει πολύτιμη εμπειρία και η συνδρομή τους στην αποτελεσματική λειτουργία των κρίσιμων υγειονομικών υπηρεσιών μας, στη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας αλλά και στην προσπάθεια της προστασίας της υγείας των πολιτών είναι πολύτιμη», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης, με τους δημάρχους να συμφωνούν ομόφωνα πως η αδιάλειπτη συνεισφορά των συγκεκριμένων εργαζομένων κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ.

Προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνήθηκε να ζητηθεί από την κυβέρνηση η δυνατότητα παράτασης των σχετικών συμβάσεων με νομοθετική ρύθμιση και

να εφαρμοστεί κατ΄αναλογία και στους ΟΤΑ το άρθρο τρία του Ν.4917/2022, σύμφωνα με την οποίο παρατείνονται οι συμβάσεις του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού που προσελήφθη σε φορείς του Υπουργείου Υγείας για τις ανάγκες της πανδημίας  μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Παράλληλα κατά τη σύσκεψη ο κ. Πατούλης υπογράμμισε και τη σημασία μοριοδότησης σε όλους τους συμβασιούχους, προκειμένου να μπορούν να κάνουν χρήση της σχετικής εμπειρίας που αποκόμισαν, σε μελλοντικές προκηρύξεις για τη στελέχωση φορέων της Αυτοδιοίκησης με μόνιμο προσωπικό.

Της σύσκεψης προηγήθηκε συνάντηση του περιφερειάρχη με εκπροσώπους των συμβασιούχων στα γραφεία της περιφέρειας, στο πλαίσιο της οποίας τους εξέφρασε τη συμπαράστασή του αλλά και τη βούλησή του να συνδράμει και μέσω των νομικών υπηρεσιών της περιφέρειας, στην υποστήριξη των αιτημάτων τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ, στην κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης, την Κυριακή 14 Αυγούστου

Δωρεάν rapid tests θα πραγματοποιήσει ο ΕΟΔΥ, την Κυριακή 14 Αυγούστου, από τις 09.30 το…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 11 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ, την Πέμπτη 11 Αυγούστου

Σε 168 κεντρικά σημεία της επικράτειας, διενεργούνται δωρεάν rapid tests, για Covid-19, από τις ΚΟΜΥ…

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ -ΠΑΝΔΗΜΙΑ 10 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ, την Τετάρτη 10 Αυγούστου

Σε 164 κεντρικά σημεία της επικράτειας, διενεργούνται δωρεάν rapid tests,για Covid-19, από τις ΚΟΜΥ του…