Άρθρο Localit 17 Ιουλίου, 2013

Περιφέρεια Αττικής: Εγκατάσταση πρασίνου στις νησίδες οδών του λεκανοπεδίου

νησίδες πράσινοΣτην υπογραφή σύμβασης με στόχο την  βελτίωση και εγκατάσταση πρασίνου σε νησίδες οδών της Αττικής προχώρησε ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός.  Το έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 12 μήνες, έχει προϋπολογισμό 5,5 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αφορά συνολικά περίπου 600 χιλιόμετρα νησίδων στις μεγαλύτερες οδικές αρτηρίες του Νομού Αττικής.

Η διαδικασία συντήρησης αφορά κλαδέματα, δίκτυα ποτίσματος, συντήρηση των φυτών και φύτεμα νέων, καθαρισμούς, αποκομιδή και μεταφορά των κλαδιών και των σκουπιδιών, φυτοπροστασία, λίπανση, αντιμετώπιση πυρκαγιών, αποψιλώσεις ξερών χόρτων, απομάκρυνση πεσμένων δέντρων, κλπ. Στόχος είναι να αναμορφωθούν ριζικά οι νησίδες και να επιτευχθεί πλήρης αντιστροφή της εικόνας που αυτές παρουσιάζουν σήμερα.

Να σημειωθεί ότι στην Περιφέρεια Αττικής μεταφέρθηκαν από τον «Καλλικράτη» πρόσθετες αρμοδιότητες που αφορούν στο οδικό δίκτυο, μεταξύ των οποίων και η συντήρηση του πρασίνου των νησίδων, χωρίς όμως η μεταφορά αυτή να συνοδευθεί από την κατανομή των ανάλογων πιστώσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία από την Περιφέρεια, μόνο στο τέλος του Απριλίου του 2012 υπογράφηκε η Απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και χορηγήθηκαν πιστώσεις ύψους 60 εκ € στην Περιφέρεια Αττικής. Για το έτος 2013 δεσμεύτηκαν εκ νέου 60 εκ € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά ακόμη δεν έχει δοθεί η έγκριση εκταμίευσής τους από τον αρμόδιο Υπουργό. Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική μακροχρόνια δέσμευση για την απρόσκοπτη συνέχιση της ετήσιας καταβολής του προαναφερθέντος ποσού, το οποίο έχει υπολογισθεί και είναι κοινώς αποδεκτό ότι αποτελεί το ελάχιστο δυνατό προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή στάθμη παροχής Υπηρεσιών.

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 22 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΔΕ στο 2ο Forum Πελοποννήσου και εισήγηση Γενικού Γραμματέα

Υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας πραγματοποιείται στη Σπάρτη το 2ο Forum Πελοποννήσου,…

Διεθνείς Σχέσεις 21 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ ενισχύει τη φωνή της ελληνικής αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη – Σημαντική συμμετοχή στις διεθνείς διεργασίες για το Νέο Δημοκρατικό Σύμφωνο του Συμβουλίου της Ευρώπης – Παρέμβαση του Αντιπροέδρου του Κογκρέσου κ. Κωνσταντίνου Κουκά στη Βαρκελώνη

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) αναδεικνύει τη σημασία της συμμετοχής της ελληνικής αυτοδιοίκησης στις…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 20 Νοεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ θέτει σε Κυβέρνηση, Βουλή και κόμματα τις προτεραιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει της συζήτησης του Προϋπολογισμού 2026

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, σε συνέχεια των αποφάσεων του τακτικού συνεδρίου της, που πραγματοποιήθηκε…