Άρθρο Localit 30 Ιουνίου, 2022

Πέρδικα: μία από τις τρεις υποψηφιότητες της Ελλάδας στον Διεθνή Διαγωνισμό «BEST TOURISM VILLAGES»

Μία από τις τρεις υποψηφιότητες που προκρίθηκαν και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό «BEST TOURISM VILLAGES» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (Π.Ο.Τ.) είναι το χωριό της Πέρδικας του δήμου Ηγουμενίτσας.

Ειδικότερα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, το υπουργείο Τουρισμού απηύθυνε πρόσκληση σε όλους τους περιφερειάρχες και μέσω της ΚΕΔΕ σε όλους τους δήμους της χώρας, για υποβολή υποψηφιοτήτων χωριών που αποτελούν ή δύνανται να αποτελέσουν αγροτουριστικούς προορισμούς, προκειμένου η χώρα μας να συμμετέχει στον Διαγωνισμό «BEST TOURISM VILLAGES» του Π.Ο.Τ.

Στόχος του BEST TOURISM VILLAGES είναι η ανάδειξη εξαιρετικών παραδειγμάτων προορισμού για αγροτουρισμό, ικανοποιώντας τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης μέσω εννέα αυστηρών κριτηρίων.

Ο διαγωνισμός αναπτύσσεται σε 3 επίπεδα: α. στην απονομή του Σήματος «Best Tourism Village», β. τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα αναβάθμισης για τις υποψηφιότητες που βρίσκονταν κοντά στο να λάβουν το παραπάνω σήμα και γ. το δίκτυο των «Best Tourism Villages».

Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα περήφανος γιατί ο δήμος Ηγουμενίτσας, μέσω της υποψηφιότητάς του με το όμορφο χωριό της Πέρδικας, πέτυχε μία σημαντική διάκριση, αποτελώντας μία από τις τρεις υποψηφιότητες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό «Best Tourism Villages» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη ανάπτυξης και εμπλουτισμού του υφιστάμενου τουριστικού μας προϊόντος, ο αγροτουρισμός έχει τη δύναμη να αποτελέσει το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, αν υπάρξει αειφορική διαχείριση και μετρήσιμοι στόχοι, φιλικοί προς το περιβάλλον και την τοπική κοινότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Γραφείο Τουρισμού του δήμου Ηγουμενίτσας για τη σύνταξη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα της άρτιας υποψηφιότητάς μας και για τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί σταθερά, για την συνολική τουριστική ανάδειξη και ανάπτυξη του δήμου μας, καθώς και τους συνεργάτες μου, που συνέδραμαν σ’ αυτήν την προσπάθεια.

Έχοντας επιτύχει την πρώτη αυτή σημαντική διάκριση, διεκδικούμε από κοινού με το υπουργείο Τουρισμού την καλύτερη δυνατή θέση για την υποψηφιότητα της Πέρδικας σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο».

Ο δήμος Ηγουμενίτσας και το Γραφείο Τουρισμού ευχαριστούν για τη βοήθεια που τους προσφέρθηκε με υλικό και πληροφορίες από την Π.Ε. Θεσπρωτίας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, την Κοινότητα Πέρδικας, την πρόεδρο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πέρδικας κα. Ραχήλ Μαρκιανίδου, τους φωτογράφους κ. Δημήτρη Κατσιμπόκη και κ. Γεώργιο Λαχανίδη και όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκληρωμένη υποψηφιότητά μας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 03 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση δημάρχου Ηρακλείου με εντεταλμένο σύμβουλο ΤΑΙΠΕΔ

Ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ στην αξιοποίηση της έκτασης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» όταν αυτό πάψει…

Με μια ματιά 03 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
1,7 εκατ. ευρώ στον δήμο Ιλίου για γωνιές ανακύκλωσης και απορριμματοφόρα

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης, στον άξονα «Περιβάλλον» εντάχθηκε η πρόταση του δήμου Ιλίου για «Γωνιές…

Με μια ματιά 02 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Δημόσια διαβούλευση για την τροποποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης στην παλιά πόλη

Ανοιχτή συζήτηση για την αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης της Παλιάς Πόλης του Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί…