Άρθρο Localit 09 Απριλίου, 2021

Πέντε τα φετεινά Φεστιβάλ στο δήμο Ηρακλείου

Σε πέντε προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διενέργεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων προχώρησε ο δήμος Ηρακλείου.

Στα τέσσερα φεστιβάλ που κάθε χρόνο διοργανώνει, το «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί», το «Τέχνη καθ’ οδόν» τις «Ημέρες Μεσογειακού Κινηματογράφου» και το «Φεστιβάλ Πιάνου Δήμου Ηρακλείου», ήδη από το προηγούμενο έτος, προστέθηκε και το ψηφιακό κανάλι πολιτισμού, Ηeraklion Arts and Culture.

Το κανάλι δημιουργήθηκε, ώστε στις συνθήκες της πανδημίας να προσφερθούν εναλλακτικές λύσεις στο κοινό για να παρακολουθήσει ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις και ταυτόχρονα για να στηριχθούν, στο μέτρο του δυνατού, οι καλλιτέχνες.

Τα στοιχεία δείχνουν την επιτυχία του εγχειρήματος:

Προβλήθηκαν 72 παραγωγές μέσα σε περίπου ένα χρόνο.

Από 10 Απριλίου 2020, έως και 30 Μαρτίου 2021, το κανάλι είχε 1,2 εκ. εμφανίσεις και 146,3 χιλ. προβολές. Και μάλιστα από ολόκληρο τον κόσμο (Ευρώπη, Κύπρος, Καναδάς, Η.Π.Α κ.α. ).

Είναι ενδεικτικό επίσης ότι η συμμετοχή στις πέντε προσκλήσεις για τα φεστιβάλ του 2021 ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 3 Μαρτίου 2021 έως και την εκπνοή της προθεσμίας, την 12η ώρα της 31ης Μαρτίου 2021 κατατέθηκαν 318 αιτήσεις συμμετοχής, από όλα τα μέρη της Ελλάδος και για όλα τα είδη τέχνης.

Με κριτήριο την ποιότητα πρώτα από όλα, την ενίσχυση του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού και την ποικιλία των δράσεων, ώστε να καλυφθούν κατά το δυνατόν περισσότεροι τομείς της τέχνης,

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, «με κριτήριο την ποιότητα πρώτα από όλα, την ενίσχυση του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού και την ποικιλία των δράσεων».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 29 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Στήριξη τοπικών συλλόγων για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη νέα γενιά

Ο Δήμος Νισύρου προχώρησε στην οικονομική ενίσχυση δύο σημαντικών συλλόγων του νησιού στο πλαίσιο της…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 23 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Διεθνείς Δεσμοί Φιλίας»: Νέος θεσμός από τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού εγκαινίασε έναν νέο θεσμό πολιτιστικής συνεργασίας και εξωστρέφειας, με τίτλο «Διεθνείς Δεσμοί…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 08 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Νισύρου καθιερώνει επίδομα γέννησης

Εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 3.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται σε οικογένεια δημοτών και…