Άρθρο Localit 19 Ιουλίου, 2023

Πέντε seatrac για πρόσβαση των ΑμεΑ στις παραλίες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Τη δυνατότητα ασφαλούς και αυτόνομης πρόσβαση στη θάλασσα για όλους και αυτό το καλοκαίρι, προσφέρει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Πέντε seatrac τοποθετήθηκαν σε δημοφιλείς παραλίες του Δήμου ενώ παράλληλα έγινε τοποθέτηση ηχητικού συστήματος καθοδήγησης ανθρώπων με προβλήματα όρασης στην περιοχή των Γουβιών.

Τα seatrac τοποθετήθηκαν στις παραλίες του Ύψου, της Δασιάς, των Γουβιών και της Παλαιοκαστρίτσας. Επίσης ένα seatrac τοποθετήθηκε έναντι των Παιδικών Κατασκηνώσεων Σταματίου Δεσύλλα.

Σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία ΤΟΒΕΑ ο Δήμος προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να ενημερώνονται για τα SEATRAC και να αποκτήσουν δωρεάν το χειριστήριο.

Έτσι δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης όποια ώρα επιθυμεί ο κάθε λουόμενος να επισκεφτεί την παραλία.

“Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο δίνοντας τη δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια, με συσκευές, οι οποίες εγκαθίσταται κάθε θερινή περίοδο  και απεγκαθίστανται  με το πέρας της”, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας.

Σημειώνεται ότι σε συνεργασία με τον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας τοποθετούνται παράλληλα αναπηρικά αμαξίδια θαλάσσης σε επιλεγμένες παραλίες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δράμας: Διήμερες δράσεις πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού

Διήμερη ανοιχτή δράση ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού διοργανώνει ο Ελληνικός Ερυθρός…

Ενδιαφέρουν 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Εκπαιδευτική δράση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Εκπαιδευτική δράση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων διοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων και το Τμήμα…

Ενδιαφέρουν 07 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κόνιτσας: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο Κεφαλοχώρι

Ο Δήμος Κόνιτσας διοργανώνει μαζί με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, το Υπουργείο…