Άρθρο Localit 17 Ιουνίου, 2020

Πεκίνο: Αύξηση κρουσμάτων covid-19 – Ξανακλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια

Το Πεκίνο θα κλείσει εκ νέου όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά του, έπειτα από τη νέα αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην κινεζική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε χθες η δημοτική αρχή της πόλης.

Η πόλη προχώρησε στη διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους μετά τον εντοπισμό, σε διάστημα 5 ημερών, 106 νέων κρουσμάτων κι ενώ ο νέος κορονοϊός έμοιαζε να έχει πρακτικά εξαλειφθεί στην Κίνα.

Την ίδια ώρα, το Πεκίνο προτρέπει τους κατοίκους του να αποφεύγουν τα «μη αναγκαία» ταξίδια εκτός της πόλης, ενώ απαγορεύει στους κατοίκους των πληγεισών συνοικιών να φεύγουν εκτός της κινεζικής πρωτεύουσας.

«Κάθε άνθρωπος που πρέπει πραγματικά να φύγει από το Πεκίνο θα πρέπει να παράσχει ένα πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ τις τελευταίες επτά ημέρες και βγήκε αρνητικός», επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Τσεν Μπέι, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της δημοτικής αρχής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…