Άρθρο Localit 13 Μαρτίου, 2023

Πειραιάς: Άνοιξε τις πόρτες του το 3ο Δημοτικό Πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άθλησης σκύλων

Το τρίτο πλήρως εξοπλισμένο Δημοτικό Πάρκο Κοινωνικοποίησης και  Άθλησης σκύλων  που  δημιούργησε  ο Δήμος Πειραιά,  στο πάρκο Δηλαβέρη,  στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, υποδέχθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου, δεκάδες φιλόζωους με τους τετράποδους φίλους τους.

Το Δημοτικό Πάρκο  σκύλων είναι ανοιχτό καθημερινά και Σαββατοκύριακα, από τις 6:00  έως τις 22:30.

Μάλιστα μετά τα εγκαίνια, όπως ενημερώνει ο Δήμος, ακολούθησε μια  εντυπωσιακή επίδειξη σκύλων του Λιμενικού Σώματος, από τρεις ομάδες Κ-9 ανίχνευσης ουσιών.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί ήδη  δύο Δημοτικά Πάρκα  Κοινωνικοποίησης  και  Άθλησης σκύλων, το πρώτο στη συμβολή της Λεωφόρου Χατζηκυριακού με την οδό Μπότσαρη, στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα και το δεύτερο στο πάρκο Παπασπύρου, στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Πρόκειται για έναν ειδικό χώρο, χωρισμένο σε δύο μέρη: ένα για μεγαλόσωμα και ένα για μικρόσωμα σκυλιά, τα οποία μέσα στην περιφραγμένη έκταση, μπορούν με ασφάλεια να παίζουν ελεύθερα, να εκτονώνονται και να ασκούνται στις ειδικές κατασκευές που είναι τοποθετημένες στον χώρο.

Στο πάρκο έχουν τοποθετηθεί παιχνίδια άθλησης, ράμπες ανάβασης, εμπόδια και τούνελ. Υπάρχουν επίσης,  στέγαστρα και παγκάκια για τους συνοδούς τους.

Όπως σημειώνει  ο Δήμος Πειραιά τα πάρκα σκύλων δίνουν τη δυνατότητα,  ακόμη και μέσα σε πυκνοδομημένες γειτονιές,  να έχουν τα σκυλιά τους δικούς τους αποκλειστικούς χώρους και να διατηρούν την καλή φυσική τους κατάσταση,  συμβάλλοντας στην υγεία και την ευεξία τους.

Ο Δήμος Πειραιά θα δημιουργήσει ακόμη τέσσερα πάρκα σκύλων, στα εξής σημεία:

  • Πλαζ Φρεαττύδος (Α΄ Δημοτική Κοινότητα)
  • Καραολή & Φίλωνος (Β΄ Δημοτική Κοινότητα)
  • Γιαννοπούλου – Ζερβού Ν. Φάληρο (Γ΄ Δημοτική Κοινότητα)
  • Αγία Σωτήρα (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα)

«Τα τελευταία χρόνια κάναμε σημαντικά βήματα και για τους σκύλους και για τις γάτες και μένει να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Έχουμε προγραμματίσει  τη δημιουργία  τεσσάρων ακόμη πάρκων και έχουμε και άλλα πλάνα για τους σκύλους και για τις γάτες,  σχετικά με στειρώσεις,  εμβολιασμούς και με την  προσφορά ξηράς τροφής. Οι Πειραιώτες είναι φιλόζωοι, έχουν ζώα συντροφιάς, σκυλάκια ή γάτες και είμαστε χαρούμενοι που ήδη επισκέπτεται τα πάρκα σκύλων πολύς κόσμος, καθώς έχουν πλέον στη διάθεση τους  ασφαλείς, περιφραγμένους και ειδικά σχεδιασμένους χώρους για την καθημερινή βόλτα των τετράποδων φίλων μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της πόλης Γ. Μώραλης.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκατό νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα εγκατασταθούν στο Ηράκλειο

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 100 νέων  υπογείων κάδων στο Ηράκλειο,…

Βιώσιμες Πόλεις 16 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Επιμόρφωση στελεχών του Δήμου σε θέματα κλιματικής ουδετερότητας

Επιμόρφωση στελεχών του σε θέματα κλιματικής ουδετερότητας, υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων και η  e-trikala ΑΕ.…

Βιώσιμες Πόλεις 15 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Επεκτείνεται το δίκτυο υπόγειων κάδων σε γειτονιές της πόλης

Νέα συστήματα υπόγειων κάδων συμβατικού απορρίμματος και ανακύκλωσης τοποθετεί αυτό το διάστημα σε τέσσερις γειτονιές…