Άρθρο Localit 04 Φεβρουαρίου, 2022

ΠΕΔ Κρήτης: Δήλωση Γ. Κουράκη για την απώλεια του Χρήστου Σαρτζετάκη

Μεγάλη χαρακτηρίζει την απώλεια του Χρήστου Σαρτζετάκη με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης. Ειδικότερα στη δήλωσή του αναφέρει:

Η απώλεια του Χρήστου Σαρτζετάκη, μιας προσωπικότητας που καταξιώθηκε υπηρετώντας τον κορυφαίο θεσμό της Ελληνικής Δημοκρατίας ως Πρόεδρος, αλλά και τον χώρο της Δικαιοσύνης, τον οποίο τίμησε σε δύσκολες εποχές, είναι μεγάλη.

Ως ανακριτής στην υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη, απέδειξε ότι η δύναμη του Δικαίου υπερβαίνει κάθε συνωμοτική διαπλοκή.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης αποτέλεσε και αποτελεί λαμπρό υπόδειγμα αδέκαστου, ευσυνείδητου και θαρραλέου δικαστικού λειτουργού.

Υπηρέτησε τη χώρα και το λαό μας ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική συγκυρία. Είχε βαθειά προσήλωση στο Σύνταγμα και με ευσυνειδησία εκπροσώπησε τον κορυφαίο πολιτειακό θεσμό της χώρας.

Ο πατριωτισμός και η εντιμότητα του Χρήστου Σαρτζετάκη τον κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων προσωπικοτήτων της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Στο νησί μας, είμαστε υπερήφανοι για την κρητική καταγωγή του και αισθανόμαστε μεγάλη οδύνη για την απώλειά του.

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…