09 Μαΐου, 2023

ΠΕΔ Κρήτης: Δήλωση Γ. Κουράκη για τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

«Τον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τους Κρήτες,  μας γεμίζει συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια η επέτειος των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού. Και τούτο επειδή, κατά την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, οι πρόγονοί μας έγραψαν με τις θυσίες τους  « ολόχρυσες» σελίδες δόξας και τιμής», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης με αφορμή  την σημερινή επέτειο της λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και  των εθνικών αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

«Στην πιο δύσκολη καμπή της τραγικής εκείνης περιόδου, συνεχίζει,  όταν η Ευρώπη αλλά και άλλες περιοχές του πλανήτη είχαν «βυθιστεί» στην αγωνία και την απογοήτευση  από τις πρόσκαιρες νίκες του Άξονα, η Ελλάδα  ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ  χωρίς κανένα δισταγμό απέναντι στις στρατιές του φασισμού και του ναζισμού, υπενθυμίζοντας σε όλους τους λαούς το χρέος για αγώνα υπέρ της Ελευθερίας, του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας.

Η Κρήτη, με την ηρωική Μάχη απέναντι στα γερμανικά στρατεύματα, έδειξε σε όλο τον κόσμο πώς υπεράνω όλων, είναι χρέος προάσπισης της Ελευθερίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας.

Το άκαμπτο και αδούλωτο ελεύθερο φρόνημα των Ελλήνων, συνέχισε  τους απελευθερωτικούς αγώνες, ακόμα και κατά την περίοδο της κατοχής, γράφοντας σε όλη την ελληνική επικράτεια το Έπος της Εθνικής Αντίστασης.

Αυτούς τους αγώνες τιμούμε και φέτος, για να υπενθυμίζει σε όλους πως για την Ελευθερία, την Τιμή, την Αξιοπρέπεια και την Υπερηφάνεια ενός λαού, απαιτούνται Αντίσταση και Θυσίες όπως εκείνες των Ελλήνων, στην ιστορική πορεία του Έθνους μας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ.Κυρίζογλου: Δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια για περαιτέρω αναβάθμιση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους

Τη σταθερή δέσμευση και προσήλωση της ΚΕΔΕ στην εθνική προσπάθεια για περαιτέρω ποιοτική και ποσοτική…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Συνάντηση δημάρχου με τους πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων

Το αίτημα των κατοίκων των Μεγάλων Καλυβίων, να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων την απομάκρυνση των…

Ενδιαφέρουν 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου

Από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαΐου, ξεκινά η υποβολή νέων αιτήσεων για την παροχή βασικών…