Άρθρο Localit 23 Μαΐου, 2017

ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας: Ενημερωτική συνάντηση δημάρχων για το πρόγραμμα προσωρινής στέγασης προσφύγων

Η ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας πραγματοποιεί ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα προσωρινής στέγασης προσφύγων σε διαμερίσματα που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, μετά από πρόταση της τελευταίας, με στόχο την εμπεριστατωμένη ενημέρωση όλων των δημάρχων της περιοχής και την ενδεχόμενη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, εφόσον εκδηλώσουν το σχετικό ενδιαφέρον.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 25 Μαΐου και ώρα 11:00 στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ (26ης Οκτωβρίου 43) με τη συμμετοχή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα. Το πρόγραμμα στέγασης σε διαμερίσματα θα παρουσιαστεί από τον Philippe Leclerc, αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Ελληνική Αντιπροσωπεία), το πρόγραμμα προσωρινής στέγασης σε διαμερίσματα για τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα υλοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές των αρχικών περιοχών υλοποίησης.

Πρόσφατα αποφασίστηκε να αυξηθεί ο αριθμός των διαμερισμάτων για τους αιτούντες άσυλο σε συνδυασμό με το προοδευτικό κλείσιμο μιας σειράς καταυλισμών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…