Άρθρο Localit 05 Ιανουαρίου, 2016

ΠΕ Πειραιά: Δρομολογείται η ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Νίκαιας

Δρομολογείται η ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου της Νίκαιας μετά την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη για την υλοποίηση του έργου.
Το έργο, προϋπολογισμού 400.000 €, που θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, αφορά στην εκτέλεση των εργασιών για την αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων του προσφυγικού συνοικισμού, που αποτελεί και το «Ιστορικό Κέντρο» της Νίκαιας και ορίζεται σε πρώτη φάση από τρία τμήματα υπαρχόντων πεζοδρόμων που είχαν κατασκευαστεί στη δεκαετία του ΄80.
Το πρώτο τμήμα αφορά την οδό Κιλικίας από την οδό Ηλιουπόλεως μέχρι την οδό Ιωνίας.
Το δεύτερο τμήμα αφορά την ίδια οδό από την οδό Καισαρείας μέχρι την οδό Π. Ράλλη.
Τέλος, το τρίτο τμήμα αφορά την οδό Θειρών από την οδό Αμυραδάκη μέχρι την οδό Κύπρου.
Το υλικά, που επιλέγονται είναι τα ίδια με τα υπάρχοντα στην πλατεία της Όσιας Ξένης για να υπάρχει συνέχεια.
Όπως υπογράμμισε στην εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, που εγκρίθηκε ομόφωνα, η παρέμβαση περιλαμβάνει: αντικατάσταση των υπαρχόντων περιθωρίων των παρτεριών με νέα, τοποθέτηση καθιστικών εξωτερικού χώρου κατά μήκος του πεζοδρόμου της οδού Κιλικίας, αναβάθμιση του υπάρχοντος πρασίνου & άρδευση, τοποθέτηση φωτιστικών κατά μήκος των πεζοδρόμων.
Βασικός στόχος της επιλογής των συγκεκριμένων πεζοδρόμων αποτελεί, μεταξύ άλλων το γεγονός ότι περιβάλλουν το «Μπλόκο», το τόπο θυσίας του λαού της Κοκκινιάς ενώ η βελτίωση του χώρου κρίνεται αναγκαία, καθώς θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων .

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…