Άρθρο Localit 22 Φεβρουαρίου, 2018

ΠΕ Αν. Αττικής: Συσκέψεις με εκπροσώπους της ΤΑ και παραγωγικούς φορείς της Αν. Αττικής ενόψει του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της περιοχής

Για την καλύτερη προετοιμασία του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής που θα διοργανώσει εντός του Μαρτίου το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Αττικής (Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής), κλιμάκιο της κυβέρνησης με επικεφαλής τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, είχαν σειρά συσκέψεων στις 21 και 22 Φεβρουαρίου στα γραφεία της ΠΕΑΑ στην Παλλήνη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Συγκεκριμένα το κυβερνητικό κλιμάκιο και ο Αντιπεριφερειάρχης είχαν διαδοχικές συναντήσεις με Δημάρχους και εκπροσώπους των 13 δήμων της Ανατολικής Αττικής, καθώς και με φορείς της περιοχής ανά θεματική ενότητα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία, περιβάλλον, εθελοντικές οργανώσεις – ομάδες, τουρισμός, πολιτισμός – αθλητισμός, λιμάνια, επιμελητήρια, συνδικαλιστικοί φορείς, παιδεία, εμπόριο – μεταποίηση, φαρμακοβιομηχανία, κοινωνικοί φορείς και ιδρύματα, ΚΟΙΝΣΕΠ, ενώσεις και ομοσπονδίες συλλόγων κα.), όπου καταγράφηκαν τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι φορείς και κατατέθηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής, οι οποίες θα εξειδικευτούν και θα αναλυθούν ανά τομέα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Στις συναντήσεις είχαν κληθεί και παραβρέθηκαν επίσης περιφερειακοί σύμβουλοι της Ανατολικής Αττικής.

Το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής εντάσσεται στον κύκλο των περιφερειακών συνεδρίων, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021». Βασικός σκοπός του συνεδρίου είναι η αναλυτική διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ανατολικής Αττικής, ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της, στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 30 Ιουνίου, 2026
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Ν. 5314/26)

Δημοσιεύτηκε ο Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ν. 5314/2026, ΦΕΚ Α΄ 103, καθώς και η εγκύκλιος του Υπουργείου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
LIFE IP-AdaptInGR: προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή ... 30 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3ο Webinar Εθνικού Πληροφοριακού Κόμβου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (Δευτέρα 06/07)
Καλές Πρακτικές ΟΤΑ ... 30 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ: Συνάντηση εργασίας για τη δημιουργία Δικτύου ΟΤΑ για τη Βιομηχανική Κληρονομιά

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και…