Άρθρο Localit 19 Ιανουαρίου, 2023

Πατρινό Καρναβάλι: Το Τριώδιο άνοιξε, το παιχνίδι ξεκινά το Σάββατο

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, ξεκινά το Πατρινό Καρναβάλι 2023 με την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου Α΄ και ώρα 21.00, όπως ανακοινώθηκε χθες από τη δημοτική αρχή.

Ειδικότερα σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης επισήμανε ότι «ξαναρχίζουμε μετά από τρία χρόνια που το Καρναβάλι στερήθηκε τη χαρά και το κέφι».

Ευχαρίστησε το σύνολο των υπηρεσιών και των εργαζομένων του δήμου που κινείται συντονισμένα και εργάζεται για το Πατρινό Καρναβάλι.

«Ο δήμος Πατρέων πληρώνει και η πόλη κερδίζει. Οι δράσεις της ΚΕΔΗΠ στηρίζονται στα οικονομικά του δήμου. Ακόμα και τις χρονιές που προηγήθηκαν και υπήρχαν οι απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας, ο δήμος Πατρέων έκανε ό,τι μπορούσε για να διατηρηθεί ζωντανός ο θεσμός. Φέτος όπως όλα δείχνουν θα είναι μια χρονιά μεγάλης επισκεψιμότητας για το Καρναβάλι. Τα ξενοδοχεία θα είναι γεμάτα. Η πόλη έχει ανέβει σε επίπεδο και η οικονομική και επαγγελματική δραστηριότητα θα είναι μεγαλύτερη από το 2019, την τελευταία χρονιά που έγινε Καρναβάλι», τόνισε. Και πάνω από όλα ευχαρίστησε τον λαό και τη νεολαία της Πάτρας που με τον ενθουσιασμό τους δίνουν αυτό που λέμε «Πατρινό Καρναβάλι».

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή σημείωσε πως μετά από τρία χρόνια επανέρχεται η  καρναβαλική κανονικότητα και «η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας ήδη από τον περασμένο Μάρτιο έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός δυναμικού, ζωντανού και δημιουργικού προγράμματος καρναβαλικών δράσεων.

Στόχος μας, να απλωθούν οι δράσεις σε όλη την πόλη, να ξαναζωντανέψουν οι γειτονιές της, να πλημμυρίσει το ιστορικό κέντρο από μουσικές, χορό, δρώμεν», ενώ και δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι η Πάτρα θα έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ παρουσίασε συνοπτικά δράσεις από το πρόγραμμα και είπε: «Αρχίζουμε δυναμικά. Έχοντας στη φαρέτρα μας τις προ της πανδημίας δράσεις που διατηρούμε, εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα και με πολλές νέες εκδηλώσεις παντρεύοντας τον λαϊκό πολιτισμό και τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του Πατρινών καρναβαλιστών. Το Πατρινό Καρναβάλι είναι πρότυπο για την Ελλάδα. Είναι αυθεντικό γνήσιο, μοναδικό στην προσωπικότητά του. Τα άλλα Καρναβάλια μας μιμούνται».

«Η τελετή έναρξης θα γίνει βρέχει χιονίσει, αφού έχει προβλεφτεί ειδικό roof (οροφή) που θα προστατεύει τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη βροχή. Η ίδια πρόβλεψη έχει γίνει και για τη συναυλία του Goran Bregovic», είπε η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή λύνοντας τις απορίες για το τι θα γίνει σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών.

 

Επίσης η κ. Κουρή απαντώντας για το τι θα γίνει σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών το Σάββατο, τόνισε πως «η τελετή έναρξης θα γίνει βρέχει χιονίσει, αφού έχει προβλεφτεί ειδικό roof (οροφή) που θα προστατεύει τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη βροχή».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
14ο Συμπόσιο Γλυπτικής στα Τζουμέρκα από 1η μέχρι 20η Αυγούστου

Με πρόγραμμα γεμάτο από εκδηλώσεις έρχεται το 14ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θ.…

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Νέο ΚΕΠ στο χώρο του ΠΑΛΑΙ

Άνοιξε το νέο ΚΕΠ Γαλατσίου στον χώρο του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ) Ωράριο λειτουργίας :…

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΜΥ: Κορυφώνεται το θερμό κύμα με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς

Μέχρι την Κυριακή 21 Ιουλίου θα διατηρηθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (μέγιστες τιμές πάνω από…